![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 vienetas | petražolės |
6 vienetai | bulvių |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
1 vienetas | anties |
1 stiklinė | grietinė |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
-
Vištienos kotletai su grybais
-
Vištienos kepsneliai su šonine
-
Vištienos blyneliai
-
Višta su apelsinais
-
Keptos vištų blauzdelės
-
Vištienos užkepėlė
-
Vištienos kepsniukai
-
Vištienos kulšelės su bulvėmis
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
-
Skanus viščiukas
-
„Šypsena“
-
Virta apkepinta vištiena
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Keptas kalakutas
-
Vištienos kepsniukai
-
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
-
Grikių maltinukai su vištiena
-
Kepta antis su grybais
-
Vištienos apkepas su cukinija
Įdaryta antis
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Petražolės,
1 vienetas -
Bulvės,
6 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Antis,
1 vienetas -
Grietinė,
1 stiklinė -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas - Aliejus
- Pipirai, juodieji
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Komentarai (7)
-
tikrai
2016-03-24 16:02
nei kiek kepti nei kokioj temperaturoj,raso bile saus.Pasidaryk pats.
-
Marius
2010-01-11 17:33
Kodel nera nurodyta kokioje temperaturoje kepti ta anti?
:-( Seip tai viskas aisku, bet be kepimo temperaturos nelabai gerai paprasciausias spejimas gaunasi kokia temperatura.