šiek tiek | druska |
1 vienetas | kalakutiena |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | kiaulienos lašiniai |
Išdarinėtas kalakutas (ištraukomos kojų sausgyslės) iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Prikemšamas įdaro, užsiuvamas, dedamas ant grotelių krūtinėle į viršų ir kepamas orkaitėje. Jei kalakutas neriebus, į krūtinėlę ir šlaunis galima prismaigstyti lašiniukų (šias dalis galima pridengti folija, kad neapdegtų). Kepama 2—4 val. (pagal kalakuto dydį) ant mažos ugnies, dažnai palaistant esamu skysčiu. Kalakutas iškepęs, kai jo mėsa visai minkšta, o kojelės lengvai sukiojasi per sąnarius. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos, folija arba lašiniukai nu imami.
Įdarui mielės išleidžiamos šiltame vandenyje, supilamas pienas, įmušami kiaušiniai, sudedama virta malta liekanėlių mėsa, suberiami džiūvėsėliai, prieskoniai ir kiti priedai. Viskas gerai išmaišoma. Jeigu masė per sausa, įpilama truputį grietinėlės.
Gražiai iškeptas kalakutas gali būti tiekiamas pusdubenyje ir į nesupjaustytas, tik papuoštas prieskoniniais žalumynais, konservuotais vaisiais — kriaušėmis, slyvomis, obuoliais. Tada jį supjausto ir padalija porcijomis, arba supjaustomas prieš tiekiant, ir sudedamas į pusdubenį, kad atrodytų lyg nepjaustytas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos apkepas
- Keptos anties šlaunelės
- Aštrūs vištų sparneliai
- Vištiena su paprika po garų
- Įdarytos bandelės
- Vištiena su persikais ir kariu
- Kalakuto šlaunelės
- Maltos vištienos kebabas
- Orkaitėje kepta višta
- Kepta antis su grybais
- Kepta žąsis su obuoliais
- Kepti vištų sparneliai prie alaus
- Ant grotelių kepta višta
- Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Troškinta vištiena su paprika
- Raugintais kopūstais kimšta žąsis
- Vištiena su anansų žeidais
- Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
Šventinis kalakutas
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Kalakutiena,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Kiaulienos lašiniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 100 g pakepintų maltų džiūvėsėlių, 100 g miltų, riešuto dydžio mielių gabaliukas, 2 kiaušiniai, virtos smulkiai supjaustytos kalakuto liekanėlės (širdis, inkstai, kepenėlės, sparneliai, kaklelis), šaukštelis mairūno, citrinos nutarkuota žievelė, nedidelė sutarkuota svogūno galvutė, šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių, 2—3 šaukštai grietinės, truputį druskos, pipirų, pieno.
Išdarinėtas kalakutas (ištraukomos kojų sausgyslės) iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Prikemšamas įdaro, užsiuvamas, dedamas ant grotelių krūtinėle į viršų ir kepamas orkaitėje. Jei kalakutas neriebus, į krūtinėlę ir šlaunis galima prismaigstyti lašiniukų (šias dalis galima pridengti folija, kad neapdegtų). Kepama 2—4 val. (pagal kalakuto dydį) ant mažos ugnies, dažnai palaistant esamu skysčiu. Kalakutas iškepęs, kai jo mėsa visai minkšta, o kojelės lengvai sukiojasi per sąnarius. Likus 30 min. iki kepimo pabaigos, folija arba lašiniukai nu imami.
Įdarui mielės išleidžiamos šiltame vandenyje, supilamas pienas, įmušami kiaušiniai, sudedama virta malta liekanėlių mėsa, suberiami džiūvėsėliai, prieskoniai ir kiti priedai. Viskas gerai išmaišoma. Jeigu masė per sausa, įpilama truputį grietinėlės.
Gražiai iškeptas kalakutas gali būti tiekiamas pusdubenyje ir į nesupjaustytas, tik papuoštas prieskoniniais žalumynais, konservuotais vaisiais — kriaušėmis, slyvomis, obuoliais. Tada jį supjausto ir padalija porcijomis, arba supjaustomas prieš tiekiant, ir sudedamas į pusdubenį, kad atrodytų lyg nepjaustytas.
Komentarai (12)
-
pimpiagalvis
2020-12-17 14:47
Mielės į kalakutą?
-
Laura
2013-12-15 13:57
Merginos noriu paklaust kalakuta kepsiu pirma karta.Kokioje temperaturoje kepti?
-
Laura
2013-09-17 22:14
bandziau visokius receptus,likau istikimiausia laiko ir draugu patikrintam,-kepanti kalakuta slakstyti Porterio alumi,reikia 2-3 but alauis
-
klp
2010-12-21 10:23
Kalakuta kepujau daug metu.Butinai reikia marinuoti istrynus ivairiais prieskoniais.Dar apslakstau citrinos sultimis.Laikau butinai pora paru.Po to prikemsu obuoliais,dziovintomis slyvomis ir uzsiuvu.Pries vyniodama i folija apdedu lasinukais arba aptepu majonezu ir kepu orkaiteje apie 2-2.5 h.nuimu folija ir paskrudinu apie 20min.Pirstukus apsilaizysi!Skanaus
-
a
2010-11-23 04:31
as kepiau jau du kartus marinuoti geriau dvi paras tuomet iskepa labai minkstas, sultingas ir geriausia kepimo maiselyje, tuomet iskepa sultyse, skonis pasaka, skanaus! :super:
-
Darius
2009-12-22 14:36
Kepsiu kalakuta Kaledoms. Dar nesu kepes, bet kiek jau pasidomejau, tai ji reiketu pamarinuot bent para, jei ne dvi. O dar jeigu jis dar ir saldytas, tai atsils tik po dvieju paru. Manau jeigu tik pabarstysim prieskoniais toki kalna mesos ir iskart i orkaite tai nezinau, nezinau...
-
Elona
2009-09-17 12:11
Fantastika ,tikras skanumelis :-D