šiek tiek | druska |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
1 vienetas | vištiena (jauna, labai maža) |
šiek tiek | salotos (lapeliai) |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paukštienos apkepas
- Auksinės šlaunelės
- Troškintos vištų blauzdelės
- Kebabas
- Sparneliai su kariu
- Vištienos kepsneliai su šonine
- Vištiena su abrikosais
- Vištienos kulšelės
- Vištienos kepsneliai
- Antis su grybų įdaru
- Šventiniai drebučiai
- Kepti viščiukai
- Pikantiški kalakutienos šašlykai
- Vištienos ir ryžių maltinukai
- Vištiena su apelsinais
- Aštri vištiena su bulvemis
- Kepta višta su grikiais
- Gardus vištienos šašlykiukas
- Vištienos gabaliukai su baziliku ir medumi
- Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
Viščiukas tabaka
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Vištiena, jauna, labai maža,
1 vienetas - Salotos, lapeliai
-
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Viščiukas nuvalomas, išdarinėjamas, nuplaunamas, išilgai perpjovus jo krūtinėlę, suplojamas ir pamušamas muštuvėliu. Kojelės sukišamos į šonuose odoje prapjautus plyšelius - kišenėles. Mėsa iš abiejų pusių pasūdoma, įtrinama grietine, įdedama į keptuvę, paslegiama ir kepama, kol užsideda, šviesiai rusva plutelė. Prie viščiuko paduodamos lapinės salotos ir smulkintas česnakas. Papildomai galima paduoti ir ryžių.
Komentarai (39)
-
buvo tada ir gerų dalykų
2019-01-02 16:21
dabar vištos kitokios nėra tokios skanios kaip tada,greitai užauginamos su visokiais priedais ir kiauliena kitokia,kažkokia sausa,anksčiau kauliukai būdavo sultingi,o dabar kaip popierius sausi,net ir sprandinė kažkokia neįkandama,ir dešros rūkytos ,gaila,kad yra visko yra,bet pasimėgauti negali
-
Ramunas
2018-12-09 21:53
Jei kepama keptuvėje tai ant kurios pusės ar reikia vartyti?
-
Laima
2015-08-18 15:30
Aš tarybiniais metais dirbau virėja ir tikras,išprekybos mokyklos kulinarijos knygos viščiuko TABAKA receptas:tai gruziniškas patiekalas.Viščiukas perpjaunamas per krūtinėle.Sunkiu slėgtuvu suplojami,po to įtrinami druska,pipirais,česnakais ir kepama įkaitintoje keptuvėje su sviestu.Patiekiant atskirai paduodamas česnakų padažas.Padažas :smulkinti česnakai,smulkinti krapai,cukrus,actas ir supilamas skystis kuris liko keptuvėje nuo viščiuko,o dabar skanaus!!!
-
Angele
2015-01-31 19:06
rusu laikais Kaune dirbau "Orbitos"restorane padaveja,kurio meniu budavo visciukai tabaka,be proto skanus.Visciuka reikia gerai sulauzyti,sudauzyti,padaryti marinata su actu,lauro lapeliais,pipirais,svogunais,druskos,cukraus pagal skoni,bet kad butu a strokes tas marinatas ir pamerkti visciuka I ta marinata,marinuoti 1-2dienas,po to kepti prispaudus keptuveje.Skanaus.
-
as
2014-02-13 13:36
dar po oda prikaišioju cesnako gabaliuku.trinu maonezu,tikrai skanu
-
jurate
2014-01-07 18:59
pabandykit tikrai skanu
-
as
2012-12-05 20:43
na iskepe super, neturejome virtuvinio plaktuko mesai, panaudojau statybini, pries dauzydamas uzdengiau celafaniniu maiseliu. Svede pamaciusi, kaip "kalu" per visciuka- isbego is virtuves ir nesirode iki vakarienes. Tiesa reiketu marinuoti geriausiai apie 12 val. Tada isigertu visi prieskoniai i vidu. Pagalvojau, kad galeciau kepti kokius 5 vnt- kiekvienam po viena visciuka. Ir tikrai issikeptu orkaiteje uzdengus "muilo akmeniu" ( jei toki zinote) is jo darau peciukus svedijoje. Man labai patiko, svedams taipogi, sake nuostabu. Klause kam as ji dauziau, kad issitiestu visas ir biski mesyte susimusa.
-
as
2012-12-05 17:06
einu plauti visciuka ir uz valandos kepsime svedu seimoje, ziuresime kas gausis (tabaka ar tapaka)
Manau svedams patiks.
-
Edgaras
2012-05-02 02:37
Koks skirtumas tapaka ar tabaka , svarbu skanu! Tai gal zinote kas recepta visciuko tabaka kaip valgidavom rusu laikais? Buvo specialus visciukinai ir buvo labai daug zmoniu visada ir kvapelis nepakartojamas.... Jai kas zino parasikyt man i emaila [email protected] labai aciu
-
to lora ir tetule
2012-01-16 22:39
taip jus teisus, teisios , vadinasi TAPAKA pagal keptuve, tai tiesiog reiktu kitiems , besidomintiems receptu zinot , nes patiekalas yra skanus :-)