1 kilogramas | vištienos krūtinėlės | |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) | |
Marinatui: | ||
1 stiklinė | pasukos | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
0.5 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių | |
0.5 arbatinio šaukštelio | česnako milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | saldžiosios paprikos milteliai | |
Tešlai: | ||
1 stiklinė | kvietiniai miltai | |
3 valgomieji šaukštai | pasukos | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
0.666667 arbatinio šaukštelio | česnako milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
0.5 arbatinio šaukštelio | saldžiosios paprikos milteliai | |
0.333333 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiniški sparneliai
- Troškinta antis su svogūnais
- Antis su grybų įdaru
- Čeburėkai su vištienos faršu
- Kepta supjaustyta višta
- Vestuvinė rusiška žąsis
- Saldžiarūgštė vištiena
- Vištienos troškinys su pupelėmis
- Vištiena su daržovemis
- Apelsinų marinate kepta višta
- Kepta vištiena su daržovėmis
- Šventinis kalakutas
- Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
- Vištiena kepta su žolelėmis
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
- Vištiena su rabarbarais
- Vištiena meduje
- Vištienos kukuliai
- Kepta antis su grybais
Traškios vištienos juostelės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos krūtinėlė,
1 kilogramas - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pasukos,
1 stiklinė -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Aitriosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Česnako milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Saldžiosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Pasukos,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
2/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Saldžiosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Aitriosios paprikos milteliai,
1/3 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 1 cm storio juostelėmis.
Marinatui dubenyje sumaišome pasukas su prieskoniais, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 valandas (geriausia pernakt).
Tešlai sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome ir pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.
Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname tiek aliejaus, kad beveik apsemtų vištienos juosteles.
Kiekvieną juostelę dedame į tešlą, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą.
Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta tešlos, užmaišome dar vieną porciją.
Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.
Komentarai