
1 kilogramas | vištienos krūtinėlės | |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) | |
Marinatui: | ||
1 stiklinė | pasukos | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
0.5 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių | |
0.5 arbatinio šaukštelio | česnako milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | saldžiosios paprikos milteliai | |
Tešlai: | ||
1 stiklinė | kvietiniai miltai | |
3 valgomieji šaukštai | pasukos | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
0.666667 arbatinio šaukštelio | česnako milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
0.5 arbatinio šaukštelio | saldžiosios paprikos milteliai | |
0.333333 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kepsneliai
-
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
-
Marinuoti vištos sparneliai
-
Gardus vištienos šašlykiukas
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Vištiena su paprika po garų
-
Švelni vištiena su brokoliais
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Gyvatukai iš vištienos ir varškės
-
Saldžiarūgštė vištiena
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Vištienos filė su grybų padažu
-
Pikantiškas troškinys
-
Vištienos filė suktinukai
-
Vištienos filė šašlykai
-
„Saulytė“
-
Saldžiarūgštė vištiena su morkom ir puria bulvių koše
-
Labai paprasti koldūnai
-
Višta ispaniškai
Traškios vištienos juostelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos krūtinėlė,
1 kilogramas - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pasukos,
1 stiklinė -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Aitriosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Česnako milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Saldžiosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Pasukos,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
2/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Saldžiosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Aitriosios paprikos milteliai,
1/3 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 1 cm storio juostelėmis.
Marinatui dubenyje sumaišome pasukas su prieskoniais, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 valandas (geriausia pernakt).
Tešlai sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome ir pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.
Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname tiek aliejaus, kad beveik apsemtų vištienos juosteles.
Kiekvieną juostelę dedame į tešlą, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą.
Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta tešlos, užmaišome dar vieną porciją.
Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.
Komentarai