1 vienetas | baklažanai |
300 gramų | vištiena (filė) |
1 stiklinė | kremas (kokosų) |
1 stiklinė | pienas (kokosų) |
150 gūželių | žirniai (žalieji) |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
3 arbatiniai šaukšteliai | karis (pasta, raudona) |
1 sauja | bazilikas (švieži) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus (palmių) |
4 vienetai | žalioji citrina (kafiro, lapeliai) |
1 vienetas | pipirai (čilio) |
2 valgomieji šaukštai | padažas (tailandietiškas žuvų) |
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).
Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena ant druskos
- Kepta vištienos krūtinėlė
- Aštrūs sparneliai
- Eskalopas su pomidorais ir sūriu
- Vištiena su skrebučiais
- Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
- Blauzdelės su raudonėliais
- Kepta vištiena
- Vištienos kepsneliai su šonine
- Vištienos krūtinėlės japoniškai
- Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
- Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
- Farširuotos blauzdelės
- Kepti vištienos sparneliai
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Skanūs vištienos kepsneliai
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Kepta višta su bulvytėmis
- Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
- Vištienos apkepas su cukinija
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Baklažanai,
1 vienetas -
Vištiena, filė,
300 gramų -
Kremas, kokosų,
1 stiklinė -
Pienas, kokosų,
1 stiklinė -
Žirniai, žalieji,
150 gūželių -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas -
Karis, pasta, raudona,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Bazilikas, švieži,
1 sauja -
Cukrus, palmių,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Žalioji citrina, kafiro, lapeliai,
4 vienetai -
Pipirai, čilio,
1 vienetas -
Padažas, tailandietiškas žuvų,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištieną supjaustyti plonomis pailgomis juostelėmis. Nuo imbiero nupjauti žievelę ir supjaustyti plonomis mažomis juostelėmis. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti trečdalį supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Kelias minutes pavirti, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažo bei permaišyti.
Į karį sudėti vištieną ir dar trečdalį imbiero šiaudelių, baklažaną bei raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, sudėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusius imbiero šiaudelius. Virti dar 3 minutes.
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).
Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.
Skanaus!