
1 vienetas | baklažanai |
300 gramų | vištiena (filė) |
1 stiklinė | kremas (kokosų) |
1 stiklinė | pienas (kokosų) |
150 gūželių | žirniai (žalieji) |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
3 arbatiniai šaukšteliai | karis (pasta, raudona) |
1 sauja | bazilikas (švieži) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus (palmių) |
4 vienetai | žalioji citrina (kafiro, lapeliai) |
1 vienetas | pipirai (čilio) |
2 valgomieji šaukštai | padažas (tailandietiškas žuvų) |
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).
Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos bulvės ir vištiena
-
Vištienos širdelių blyneliai
-
Vištiena medaus garstyčių marinate
-
Kepta višta su grikiais
-
Višta vyne
-
Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Keri viščiukas
-
Antis, kepta aluje
-
Vištų sparneliai klevų sirupe
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Keptos vištų blauzdelės
-
Kepta vištiena
-
Šventinis kalakutas
-
Vištiena ant druskos
-
Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
-
Vištienos užkepėlė
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Baklažanai,
1 vienetas -
Vištiena, filė,
300 gramų -
Kremas, kokosų,
1 stiklinė -
Pienas, kokosų,
1 stiklinė -
Žirniai, žalieji,
150 gūželių -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas -
Karis, pasta, raudona,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Bazilikas, švieži,
1 sauja -
Cukrus, palmių,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Žalioji citrina, kafiro, lapeliai,
4 vienetai -
Pipirai, čilio,
1 vienetas -
Padažas, tailandietiškas žuvų,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištieną supjaustyti plonomis pailgomis juostelėmis. Nuo imbiero nupjauti žievelę ir supjaustyti plonomis mažomis juostelėmis. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti trečdalį supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Kelias minutes pavirti, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažo bei permaišyti.
Į karį sudėti vištieną ir dar trečdalį imbiero šiaudelių, baklažaną bei raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, sudėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusius imbiero šiaudelius. Virti dar 3 minutes.
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).
Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.
Skanaus!