
70 gramų | acto |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 vienetas | vištiena |
300 gramų | vanduo |
šiek tiek | prieskoniai (vištienos) |
3 vienetai | česnakas (skiltelės) |
Vištą reikia supjaustyti gabalais, tinkamais kepti ant iešmo. Blauzdeles ir sparnelius palikti nepjaustytus. Vištiena sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais česnakais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Papildomai rekomenduojama įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su česnakais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-7 dienas (jei vietoj acto naudojama citrinos rūgštis - iki 3 dienų). Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su česnakų (žr. padažų skyriuje) ar pomidorų padažu ir kitais prie vištienos tinkančiais priedais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kulšelės
-
Vištiena su aštriu padažu
-
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
-
Troškinta vištiena
-
Vištiena su traškia plutele
-
Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
-
Vištiena grybų padaže
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Kalakutienos pyragas
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Viščiukas tabaka
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Vištienos filė kepsnys
-
Farširuotos vištų šlaunelės
-
Mėtinės vištų blauzdelės
-
Įdaryta obuoliais antis
-
Vištų šlaunelės, marinuotos su medumi ir garstyčiomis
-
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
-
Šilkiniai vištienos kepsneliai
Vištienos šašlykas

- Paruošimo laikas:
-
Actas,
70 gramų - Juodieji pipirai
-
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Vištiena,
1 vienetas -
Vanduo,
300 gramų - Prieskoniai, vištienos
-
Česnakas, skiltelės,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Prieš kepant vištienos šašlyką, reikia mėsą išmarinuoti.
Vištą reikia supjaustyti gabalais, tinkamais kepti ant iešmo. Blauzdeles ir sparnelius palikti nepjaustytus. Vištiena sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais česnakais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Papildomai rekomenduojama įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su česnakais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-7 dienas (jei vietoj acto naudojama citrinos rūgštis - iki 3 dienų). Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su česnakų (žr. padažų skyriuje) ar pomidorų padažu ir kitais prie vištienos tinkančiais priedais.
Komentarai (14)
-
(aninimas)
2011-03-12 17:59
ziauriai skanu pabandykite ir jus :super: :super2: :mmm:
-
as
2010-12-05 13:16
MAN ATRODO KAIP VISTA IS TO MARINATO ISEMI RUOSI KEPIMUI TAI REIKETU ALIEJUM JA APSLAKSTYTI BUS TIKRAI DAR SKANESNE ;-)
-
praksius
2010-12-04 20:19
Superinis dalykas , kas tik nori pabandyti ka nors skanaus ir neyprasto butinai darykit ,čia ne tas patiekalas kuris gali nepavykti , pasiseks visiem. :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :-D :-D :-D :super: :super: :-D :-D :super: :super: :-D :-D :-D :super: :super: :super: :super: :-D :-D :-D
-
Zigizigi
2010-05-07 14:01
Jei naudoji acta galima laikyti iki 2 sav, niekas tau nesupus. Cia tau ne mineraliniam ar majoneze laikyti :) Kvailute.
-
juste
2010-02-15 18:15
savaite saldytuve???
supus gi :bloga:
-
a
2009-11-10 23:35
norejau paklausti , o kiek citrinu reikia ispausti ,naudojant vietoj acto?
aciu uz atsakymus
-
(anonimas)
2009-09-06 16:08
slamstas %-)
-
zlootas71
2009-06-22 18:49
pabandysiu turetu but skanu. :super:
-
tomas
2009-06-22 12:51
pameginsiu padaryti tikiuosi ,kad bus labai skanu
-
(anonimas)
2009-05-03 21:36
laaaaaaabaaaaiii skanus,beje ir labai sveiki ir minkstuciai :super: :super: :super: :alus: o:-)