
šiek tiek | žąsis |
10 vienetų | kvapieji pipirai (žirneliai, šviežiai sutrinti) |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | obuoliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | obelių aliejus |
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su kopūstais
-
Kepta kurapka
-
Aluje troškinta višta
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Vištienos troškinys
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištienos ir cukinijų kotletukai
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
-
Kepti viščiukai
-
Prancūziški kotletai
-
Keptas tetervinas
-
Vištiena su abrikosais
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Labai paprasti koldūnai
-
Sparneliai su spanguolėmis
-
Vištienos apkepėlė
-
Vištienos juostelės su sezamu
-
Vištienos kepsneliai su šonine
-
Vištiena su 40 skiltelių česnako
-
Keptas kalakutas
Kepta žąsis su obuoliais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- Žąsis
-
Kvapieji pipirai, žirneliai, šviežiai sutrinti,
10 vienetų -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas - Muskatas
- Obuoliai
- Druska
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.
Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.
Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"