
1 vienetas | žąsis |
2 arbatiniai šaukšteliai | meduolių prieskonių (Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras)) |
300 gramų | majonezas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Virtinukai su vištiena
-
Vištiena su grybais
-
Vištienos kulšelės su bulvėmis
-
Vištienos kepsniukai
-
Vestuvinė rusiška žąsis
-
Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
-
Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
-
Višta ant alaus butelio
-
Vištiena su ananasais
-
Kijevo kotletas
-
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
-
Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
-
Vištienos ir daržovių šašlykas jogurto marinate
-
Višta rankovėje
-
Skani vakarienė "Vištiena su bulvėmis"
-
Sluoksniuotas apkepas
-
Aštri vištiena su bulvemis
-
Vištiena su ryžiais
-
Kepta supjaustyta višta
-
Vištienos pyragas
Kepta šventinė žąsis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Žąsis,
1 vienetas -
Meduolių prieskoniai, Kalėdinis mišinys (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras),
2 arbatiniai šaukšteliai -
Majonezas,
300 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustyti žąsies odelę grotelėmis (įpjauti negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Į majonezą suberti kalėdinius prieskonius, druską ir pipirus - viską gerai išmaišyti. Žąsį įtrinti pasiruoštu majonezo ir prieksonių marinatu. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Gilesnę kepimo skardą iškloti foliją, įdėti marintuotą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Patiekti su mėgstamomis daržovėmis, troškintais kopūstais.Iškepta žąsis kvepės Kalėdomis. Skanaus!
P.S. Susidariusių riebalų neskubėkite išpilti - jie puikiai tiks bulvėms, morkoms ar kitokioms daržovėms apkepinti.