
šiek tiek | druska |
1 sauja | kalendra (smulkinti lapai (Cilantro)) |
2 vienetai | vištienos filė (krūtinėlės, didėlės) |
120 gramų | grybai |
15 gramų | sviestas |
2 skiltelės | česnakas (sutrintas) |
15 gramų | džiūvėsėliai |
1 sauja | petražolės (smulkinti lapai) |
šiek tiek | juodieji pipirai (šv. malti) |
Sudėti į česnaką žalumynus, įdėti truputį druskos ir gausiai maltų pipirų. Sudėti džiūvesėlius, kad sutrauktų drėgmės perteklių. Gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Krūtinėlėse padaryti gilias įpjovas, užpildyti jas kepintomis daržovėmis ir sulenkus sukabinti ar persmeigti kokteilinėmis lazdelėmis, kad neišsivyniotų. Sudėti į orkaitei tinkamą indą ir kepti, kol vištiena pilnai iškeps (~25min).
Patiekiama su tradiciniu bulvių ar daržovių garnyru arba su ryžiais.
SKANAUS.
Neužmirškite išimti kokteilinių lazdelių – jos nevalgomos cha cha cha...
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos šašlykas
-
Vištiena su sojų daigais
-
Vištiena su baltuoju padažu
-
Kalakutienos pjausniai
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
-
Kepta antienos file
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Vištiena su daržovemis
-
Blauzdelės su raudonėliais
-
Naminės mini tortilijos
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Bulvių košė su vištiena
-
Vištienos kulšelės
-
Vištienos kotletai su slyvomis
-
Įdaryta antis
-
Vištienos kepsniukai
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais

- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Kalendra, smulkinti lapai (Cilantro),
1 sauja -
Vištienos filė, krūtinėlės, didėlės,
2 vienetai -
Grybai,
120 gramų -
Sviestas,
15 gramų -
Česnakas, sutrintas,
2 skiltelės -
Džiūvėsėliai,
15 gramų -
Petražolės, smulkinti lapai,
1 sauja - Juodieji pipirai, šv. malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplauti ir smulkiai supjaustyti grybus (atrodo daug, bet jie susitrauks). Ištirpinti sviestą keptuvėje, sudėti gerai sugrūstą česnaką (sugrūsto česnako visai kitos skonio savybės ir kvapo iš burnos pasekmės) išmaišyt ir ant lengvos ugnies kaitinti maišant ~10min. Tuo metu orkaitė įkaitinama iki 200C.
Sudėti į česnaką žalumynus, įdėti truputį druskos ir gausiai maltų pipirų. Sudėti džiūvesėlius, kad sutrauktų drėgmės perteklių. Gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Krūtinėlėse padaryti gilias įpjovas, užpildyti jas kepintomis daržovėmis ir sulenkus sukabinti ar persmeigti kokteilinėmis lazdelėmis, kad neišsivyniotų. Sudėti į orkaitei tinkamą indą ir kepti, kol vištiena pilnai iškeps (~25min).
Patiekiama su tradiciniu bulvių ar daržovių garnyru arba su ryžiais.
SKANAUS.
Neužmirškite išimti kokteilinių lazdelių – jos nevalgomos cha cha cha...
Komentarai (3)
-
alfa
2016-06-11 13:03
o kur pievagrybiai dingo