šiek tiek | druska |
1 sauja | kalendra (smulkinti lapai (Cilantro)) |
2 vienetai | vištienos filė (krūtinėlės, didėlės) |
120 gramų | grybai |
15 gramų | sviestas |
2 skiltelės | česnakas (sutrintas) |
15 gramų | džiūvėsėliai |
1 sauja | petražolės (smulkinti lapai) |
šiek tiek | juodieji pipirai (šv. malti) |
Sudėti į česnaką žalumynus, įdėti truputį druskos ir gausiai maltų pipirų. Sudėti džiūvesėlius, kad sutrauktų drėgmės perteklių. Gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Krūtinėlėse padaryti gilias įpjovas, užpildyti jas kepintomis daržovėmis ir sulenkus sukabinti ar persmeigti kokteilinėmis lazdelėmis, kad neišsivyniotų. Sudėti į orkaitei tinkamą indą ir kepti, kol vištiena pilnai iškeps (~25min).
Patiekiama su tradiciniu bulvių ar daržovių garnyru arba su ryžiais.
SKANAUS.
Neužmirškite išimti kokteilinių lazdelių – jos nevalgomos cha cha cha...
Populiariausi receptai šią savaitę
- Putpelės obuolių sultyse
- Vištienos blyneliai
- Kiaulienos kepsneliai su majonezu
- Velykinis patiekalas vaikams
- Kepta višta su apelsinais ir razinomis
- Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
- Lietiniai blynai su vištiena
- Aštri vištiena su bulvemis
- Sparneliai su kariu
- Vištiena kinietiškai
- Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
- Vaisiais įdaryta višta
- Vištienos ir ryžių maltinukai
- Vištiena su ananasais
- Vištienos filė suktinukai
- Vištiena su baltuoju padažu
- Kepta antiena
- Gardžioji vištiena
- Kepsneliai su grybais
- Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
Vištos krūtinėlė su česnaku ir grybais
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Kalendra, smulkinti lapai (Cilantro),
1 sauja -
Vištienos filė, krūtinėlės, didėlės,
2 vienetai -
Grybai,
120 gramų -
Sviestas,
15 gramų -
Česnakas, sutrintas,
2 skiltelės -
Džiūvėsėliai,
15 gramų -
Petražolės, smulkinti lapai,
1 sauja - Juodieji pipirai, šv. malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplauti ir smulkiai supjaustyti grybus (atrodo daug, bet jie susitrauks). Ištirpinti sviestą keptuvėje, sudėti gerai sugrūstą česnaką (sugrūsto česnako visai kitos skonio savybės ir kvapo iš burnos pasekmės) išmaišyt ir ant lengvos ugnies kaitinti maišant ~10min. Tuo metu orkaitė įkaitinama iki 200C.
Sudėti į česnaką žalumynus, įdėti truputį druskos ir gausiai maltų pipirų. Sudėti džiūvesėlius, kad sutrauktų drėgmės perteklių. Gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Krūtinėlėse padaryti gilias įpjovas, užpildyti jas kepintomis daržovėmis ir sulenkus sukabinti ar persmeigti kokteilinėmis lazdelėmis, kad neišsivyniotų. Sudėti į orkaitei tinkamą indą ir kepti, kol vištiena pilnai iškeps (~25min).
Patiekiama su tradiciniu bulvių ar daržovių garnyru arba su ryžiais.
SKANAUS.
Neužmirškite išimti kokteilinių lazdelių – jos nevalgomos cha cha cha...
Komentarai (3)
-
alfa
2016-06-11 13:03
o kur pievagrybiai dingo