100 mililitrų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
300 mililitrų | kvietiniai miltai |
255 gramai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų
Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Everestas
- Šokoladinis pyragas su moliūgais
- Pyragas su kumpiu ir agurkais
- Obuolių pyragas
- Saldutis vyniotinis
- Citrininis riešutinis keksas
- Obuolių pyragas su aguonomis
- Žuvies pyragas
- Tirolietiškas pyragas su abrikosais
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Karolio obuolių pyragas
- Pyragas su šaldytomis braškėmis
- Bananinis tortas-pyragas
- Pyragas "Karpatai"
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Pyragas su persikais ir pudingu
- Sūrio pyragas
- Sezamo gardumynas
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Varškės apkepas su žemuogėm
Mėlynių pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
100 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
300 mililitrų -
Sviestas,
255 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reiks:
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų
Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.
Komentarai (5)
-
Jurgita
2015-10-11 14:40
Melynes deti trintas ar nesmulkintas?
-
fdiscover.blogspot.com
2011-02-20 13:09
ne tada tiesiog dėk uogiene, bet manau skonis turėtu skirtis
-
Klausimas
2011-02-19 13:50
O jei dėčiau tik mėlyniu uogienę, tada jau nebereikėtų gaminti įdaro?