
350 gramų | spelta šviesūs miltai |
200 gramų | pienas |
150 gramų | kvietiniai miltai |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
125 gramai | sviestas |
80 gramų | vanduo |
30 gramų | šlapios mielės |
10 gramų | vanilinis cukrus |
5 gramai | druska |
5 gramai | cinamonas |
Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).
Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.
Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.
Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Kildyti apie 1 val.
Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas
-
Dešrelės tešloje
-
A la Brownie
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Grybų pyragas
-
Pynė su džemu
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Pyragas su kukuliais
-
Mielinės tešlos pyragas
-
Slyvinis
-
Tikrasis šimtalapis
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
-
Varškės pyragas
-
Varškės "Extazy"
-
Danutės varškės pyragas
-
Tinginys pagal J. Oliverį
-
Šokoladinis keksas
-
Dešrelių pynė
-
Pyragas su lašišos įdaru
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Spelta šviesūs miltai ,
350 gramų -
Pienas,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
125 gramai -
Vanduo,
80 gramų -
Šlapios mielės,
30 gramų -
Vanilinis cukrus,
10 gramų -
Druska,
5 gramai -
Cinamonas,
5 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į šiltą vandenį (25ºC) įdėti mieles ir ištirpinti.
Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).Į kitą dubenį supilti pieną ir 250 g kvietinių miltų bei pirma paruoštą mielių masę.
Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.Po to, į dubenį su pastovėjusia mase suberti abiejų rūšių miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir išmaišyti tešlą.
Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.Stalą pabarstyti miltais, tešlą šiek tiek iškočioti ir nubarstyti paviršių cinamonu (arba cinamono sumaišyto su cukrumi).
Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Kildyti apie 1 val.Pakilusio pyrago paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC).
Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.