![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
350 gramų | spelta šviesūs miltai |
200 gramų | pienas |
150 gramų | kvietiniai miltai |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
125 gramai | sviestas |
80 gramų | vanduo |
30 gramų | šlapios mielės |
10 gramų | vanilinis cukrus |
5 gramai | druska |
5 gramai | cinamonas |
Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).
Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.
Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.
Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Kildyti apie 1 val.
Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Morkų pyragas su riešutais
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Močiutės pyragas kitaip
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Skanusis keksiukas
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Miglės kakavinis pyragas
-
Aguoninis pyragas
-
Žuvies pyragas
-
Kakavinis Napoleonas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Slyvinis
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
-
Obuolių ir spanguolių pyragas
-
Morkų pyragas
-
Pyragas su bulvėmis
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Apverstas pyragas su ananasais
-
Obuolių ir aguonų pyragas
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Spelta šviesūs miltai ,
350 gramų -
Pienas,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
125 gramai -
Vanduo,
80 gramų -
Šlapios mielės,
30 gramų -
Vanilinis cukrus,
10 gramų -
Druska,
5 gramai -
Cinamonas,
5 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į šiltą vandenį (25ºC) įdėti mieles ir ištirpinti.
Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).Į kitą dubenį supilti pieną ir 250 g kvietinių miltų bei pirma paruoštą mielių masę.
Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.Po to, į dubenį su pastovėjusia mase suberti abiejų rūšių miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir išmaišyti tešlą.
Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.Stalą pabarstyti miltais, tešlą šiek tiek iškočioti ir nubarstyti paviršių cinamonu (arba cinamono sumaišyto su cukrumi).
Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Kildyti apie 1 val.Pakilusio pyrago paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC).
Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.