
2 pakeliai | sausainiai |
500 gramų | vanilinis cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | želatina |
200 gramų | sviestas |
4 lašai | romas (esencija ( nebūtinai)) |
šiek tiek | vaisiai (mėgstami) |
šiek tiek | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Saldus pyragas
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Simonos šokoladinis pyragas
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Obuolių pyragas
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Ryžių pyragas su silke
-
Senovinis varškės pyragas
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Svogūnų pyragas
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Aguoninis pyragas
-
Mėlynių pyragas
-
A la Brownie
-
Ypatingasis keksas
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Varškės ir cinamono vasaros pyragas
-
Ypatingas varškės pyragas
Varkės pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sausainiai,
2 pakeliai -
Vanilinis cukrus,
500 gramų -
Želatina,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sviestas,
200 gramų -
Romas, esencija ( nebūtinai),
4 lašai - Vaisiai, mėgstami
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame pagrindą: sutriname sausainius (galima tarkuoti, bet aš naudojau kočėlą) (naudojau "Selga" šokoladinius ir klasikinius), trupinius sudedame į indą ir pilame lydytą sviestą. Patariu sviestą tirpdyti mažesnėmis normomis, kad nebūtų nei per daug, nei per mažai. Tešla turi būti gana lengvai formuojama, nebyrėti.
Tešlą dedame į kepimo formą (geriau nuimamais kraštais ), suformuodami kraštą, kuris sulaikys įdarą ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180C. Pakepti 10-15 min. Po to gerai atvėsinti.
Gaminame įdarą: užpilame želatiną pora šaukštų vandens ir paliekame išbrinkti. Paimame reikiamą kiekį vaškės (galima naudoti ir visą kilogramą, tačiau tuomet darykite aukštesnius kraštus pagrindui ir įdėkite daugiau želatinos. Įlašiname romo esencijos ir supilame ištirpintą, atvėsusią želatiną. Masę supilame ant pagrindo.
Ruošiame vaisius/uogas (tai galima daryti kol kepa pagrindas): naudojame kokius tik norime . Aš rinkausi braškes, nes jos atgaivino visą pyragą. Kiekvieną braškę supjausčiau ir išdėliojau ant pyrago. Pagal aprašymą paruošiau "Tortengus" (tai lyg želė, kuri pagerina vaizdą, nes neleidžia vaisiams suvysti) ir su konditeriniu šepetėliu užtepiau ant išdėliotų braškių.
Baigus gaminti, pyragą bent vienai valandai reikėtų palaikyti šaldytuve.