1 stiklinė | pienas (šiltas) |
110 gramų | sviestas (minkštas) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
0.75 arbatinio šaukštelio | druska |
4 stiklinės | kvietiniai miltai |
12 gramų | mielės (sausos) |
Miltai sumaišomi su sausomis mielėmis, tada sumaišoma su visais likusiais ingredientais ir tešla minkoma labai krupščiai, keliolika minučių. Tešla paliekama šiltoje vietoje pakilti.
Kai tešla padvigubėja, ji perminkoma ir padalinama į 12-16 dalių (priklausomai nuo to, kokio dydžio norite bandelių). Bandelės sudedamos į kepimo skardą paliekant 1 cm tarpus, nes bekepant išklis. Uždenkite ir dar palikite pakilti, apie 45 minutes.
Išplakamas kiaušinis su pienu ir šiuo mišiniu aptepamos bandelės. Kepama apie 20-25 minučių 185 ° C.
Atvėsinkite ant grotelių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanus obuolių pyragas
- Karamelinis obuolių pyragas su ledais
- Purus aviečių vyniotinis
- Spalvotas varškės pyragas
- Drėgnas šokoladinis pyragas
- Morkų pyragas
- Varškės ir sūrio apkepas
- Tamsus pyragas
- Moliūginis varškės pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Velykinė pynė
- Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
- Napoleonas
- Duona su pomidorais
- Lilės tortas
- Onutės šimtalapis
- Jogurtinis pyragas
- Varkės pyragas
- Meduolis
Mielinės bandelės
- Paruošimo laikas:
-
Pienas, šiltas,
1 stiklinė -
Sviestas, minkštas,
110 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Druska,
3/4 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
4 stiklinės -
Mielės, sausos,
12 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomai reikės vieno kiaušinio ir šaukšto pieno.
Miltai sumaišomi su sausomis mielėmis, tada sumaišoma su visais likusiais ingredientais ir tešla minkoma labai krupščiai, keliolika minučių. Tešla paliekama šiltoje vietoje pakilti.
Kai tešla padvigubėja, ji perminkoma ir padalinama į 12-16 dalių (priklausomai nuo to, kokio dydžio norite bandelių). Bandelės sudedamos į kepimo skardą paliekant 1 cm tarpus, nes bekepant išklis. Uždenkite ir dar palikite pakilti, apie 45 minutes.
Išplakamas kiaušinis su pienu ir šiuo mišiniu aptepamos bandelės. Kepama apie 20-25 minučių 185 ° C.
Atvėsinkite ant grotelių.
Komentarai (15)
-
Loreta
2017-06-25 22:43
Reikes pameginti :) Ir į vidu įdeti kąžka :)
-
Daiva
2017-02-16 16:22
Labai skanios,tik as dar ant virsaus uzbarsciau rudojo cukraus:)
-
Ausra
2016-12-23 20:34
Tobulai skanus ;-) aciu uz receptuka.Katik iskepiau ir paragavau.LIUX :-D
-
Andželika
2016-11-12 16:06
Puikus receptas, labai purios ir skanios bandelės.
-
kepėja
2016-03-26 14:44
o kur parašytas miltų kiekis?????
-
Liepa
2015-09-23 21:13
puikus receptas nuostabios bandeles :)
as dejau vietoj 2ju sukstu cukraus 5is, bet vyras sake reiketu dar daugiau kitam kartui.
-
Kristina
2014-11-25 18:52
Siandien bandau kepti ir as bandeles parasysiu kaip gavosi :)
-
bandantis
2014-10-18 17:15
Esu vyras,ne kulinaras,po traumos,negaliu dirbti tai bandau seimyna nustebinti....Paskaicius komentarus darosi nejauku gaminti,kad neaisku kaip sviesta igrusti i tesla ar panasiai....man cia viskas aisku ir paprasta,na otobuleti manau ira kur.....karta pabandai,kita jau zinai ka gali geriau padaryti....as dar ant virsaus uzbarsciau sviesto.....o jei be nuotaikos gamini,tai ir tesla nesikelia ir neskanios gaunas....sekmes ir skanaus mielos ponios ir paneles...
-
As
2014-02-26 18:22
Nereiktu mielias istirpimti siltame piene ?
-
meistras
2014-01-10 13:10
to NEPATENKINTA KEPEJA liaudes patarle Blogam sokejui ir kiausiai trugdo!!