2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 vienetas | citrinos |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
20 gramų | mielės |
600 gramų | pienas |
100 gramų | migdolai (smulkinti) |
6 vienetai | kardamonas |
5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus |
200 gramų | razinos |
Trynius išplakite su cukrum, plakant supilkite tirpintą sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto - riešutų masę dėkite į užminkytą tešlą. Užminkykite dar kartą. Pastatykite tešlą į šiltą vietą dar valandai. Po valandos sudėkite nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš tešlos padarykite kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočiokite, o tiesiog rankom suformuokite. Blynai turi būti skirtingo dydžio. Truputį pabarstykite miltais ir dėkite kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Tuomet palikite skardoj pakliti dar 30 min. Po to aptepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite migdolais ir kepkite 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj, orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mano pyragas
- Keksas "C"
- Rusiškas morkų pyragas
- Plokštainis "Čigonas"
- Šokoladinė vasara
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Pynė su džemu
- Šokoladinis obuolių pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Balta sluoksniuota duona
- Velykinis pyragas
- Vyniotnis su aguonomis
- Vyniotinukai su obuoliais
- Citrininis pyragas
- Žuvies pyragas
- Sezamo gardumynas
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Šokoladinis pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Sūrio plokštainis su gervuogėmis
Pyragas Velykoms
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Mielės,
20 gramų -
Pienas,
600 gramų -
Migdolai, smulkinti,
100 gramų -
Kardamonas,
6 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Razinos,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus persijokite. Mieles sudėkite į šiltą vandenį. Po truputį į pieną įpilkite miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkykite tešlą, padėkite šiltai valandai laiko.
Trynius išplakite su cukrum, plakant supilkite tirpintą sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto - riešutų masę dėkite į užminkytą tešlą. Užminkykite dar kartą. Pastatykite tešlą į šiltą vietą dar valandai. Po valandos sudėkite nuplautas razinas ir vėl atsargiai paminkykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš tešlos padarykite kelis apvalius blynus maždaug 2-3 cm storio. Nekočiokite, o tiesiog rankom suformuokite. Blynai turi būti skirtingo dydžio. Truputį pabarstykite miltais ir dėkite kaip piramidę į formą - apačioj didžiausią, toliau mažesnį, viršuj mažiausią. Tuomet palikite skardoj pakliti dar 30 min. Po to aptepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite migdolais ir kepkite 40-50 min 180 laipsnių temperatūroj, orkaitėje.
Komentarai (10)
-
Tai taip
2022-04-13 13:04
Nuotrauka vienokia. Pagal parašymą turėtų būti kitokia. Nemėgstu tokių bardakiškų neatsakingų rašinėtojų. Kažkokia nesąmonė.
-
Jolanta
2011-04-21 18:05
greiciausiai turejo but parasyta, kad mieles deti i silta piena ;)
-
Jurga
2011-04-18 08:19
Visai neblogai,bet as taip pat nesupratau kur ir kada deti mieles?:-C
-
irena
2011-04-18 06:39
kepsiu butinai ne tik sau , bet ir kitiems. Aciu!Su SVENTOMIS V E L Y K O M I S :taip:
-
susidomejusi
2010-03-14 18:49
O tai kur ir kada dedam mieles? :galvoju: :geda: