1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | manų kruopos |
1 stiklinė | cukrus |
šiek tiek | cinamonas |
1.5 kilogramo | obuoliai |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
200 gramų | sviestas |
Obuolius nusilupam, susipjaustom ir išvoliojam cinamone (kuo daugiau, tuo geriau). Kepimo formą pasibarstom džiūvėsėliais. (tinka ir miltai)
Tolygiai suberiam pusę obuolių.
Tolygiai užpilam pusę mikso.
Iš kameros ištraukiam sviestą, atsipjaunam pusę ir vėl kišam atgal. Pusę sviesto sutarkuojam ant viršaus arba padėliojam tolygiai riekelėmis.
Pyrago atrodo mažai, o mes turim visko po pusę. Taigi kartojam procedūras su sluoksniais (vėl obuoliai, miksas ir ant viršaus likęs sviestas). Gavosi kažkas tokio (tik gal virtuvės taip neapšnerkštėt, kaip aš)
Pašaunam pečiun ir kepam 150 laipsnių temperatūroje.
Kepam kol atrodys valgomas (na toks rusvas)
Labai svarbu atvėsinti, nes karštas jis - mikštas ir trapus. Žiauriai tinka su vaniliniais ledais ir gilių kava (yra pirkti “Rūtos” krautuvėje, pvz., “Akropolyje” prie “JYSK”). Klausimai į komentarus, pyragas į burną! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
- Vanilinis obuolių pyragas
- Lengvai pagaminamas pyragas
- Evelinos varškės pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Obuolių pyragas
- Ingos pyragas
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Vištienos pyragas
- Lilės tortas
- Tinginys
- Šokoladionis keksas
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Kakavinis pyragaitis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Šokoladiniai keksiukai
Mano pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Manų kruopos,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė - Cinamonas
-
Obuoliai,
1.5 kilogramo - Džiūvėsėliai
-
Sviestas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Skaniausio pyrago pasaulyje (kuris skoniu varžosi gal tik su tinginiu) siela ir širdis - manų, miltų, cukraus miksas. Visko - po vieną stiklinę ir išmaišom
Obuolius nusilupam, susipjaustom ir išvoliojam cinamone (kuo daugiau, tuo geriau). Kepimo formą pasibarstom džiūvėsėliais. (tinka ir miltai)
Tolygiai suberiam pusę obuolių.
Tolygiai užpilam pusę mikso.
Iš kameros ištraukiam sviestą, atsipjaunam pusę ir vėl kišam atgal. Pusę sviesto sutarkuojam ant viršaus arba padėliojam tolygiai riekelėmis.
Pyrago atrodo mažai, o mes turim visko po pusę. Taigi kartojam procedūras su sluoksniais (vėl obuoliai, miksas ir ant viršaus likęs sviestas). Gavosi kažkas tokio (tik gal virtuvės taip neapšnerkštėt, kaip aš)
Pašaunam pečiun ir kepam 150 laipsnių temperatūroje.
Kepam kol atrodys valgomas (na toks rusvas)
Labai svarbu atvėsinti, nes karštas jis - mikštas ir trapus. Žiauriai tinka su vaniliniais ledais ir gilių kava (yra pirkti “Rūtos” krautuvėje, pvz., “Akropolyje” prie “JYSK”). Klausimai į komentarus, pyragas į burną! :)
Komentarai (13)
-
Gince
2011-08-10 14:05
Nelabai .............:-p
-
Jone
2010-10-23 13:27
:-( Man ir mano seimynai nepatiko.
-
nijole
2010-10-17 18:47
mano pyragas truputi kitoks,obuolius sutarkuoju stambia trintuve,i misini dedu sauksteli kepimo milteliu ir vanilinio cukraus,o i obuoliu mase cinamono.
-
nijole
2010-10-17 18:34
kepu toki pyraga gana daznai,nes seimai labai patinka :super2:
-
Ineta
2010-10-14 13:12
Kepam:) Tikiuosis bus skanus :-)
-
liu
2010-10-12 11:30
man irgi nepatiko... :-(
-
Ingrida
2010-10-10 16:51
Cia taip jau isgyret,kad ir as susigundziau.
Bet nusivyliau,jis nera jau toks skanus.
Net seip sau sakyciau.
Nors zinoma skoniai skirtingi.
-
regina
2010-10-05 13:16
pašoviau kept :-)
Paragausim-ivertinsim ;-)
-
justina
2010-09-30 13:30
skanus....... :super2: :jee: :soku2:
-
agne
2010-09-28 21:05
šis pyragas nereaaaliai skanusss :super: