
125 gramai | miltai |
125 gramai | cukrus |
5 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | varškė |
200 gramų | kondensuotas pienas |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Bulvių pyragėliai su mėsa
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Tinginys su riešutais
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Meduoliukas
-
Slyvinis
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Įvairių vaisių pyragas
-
Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
-
Slyvų pyragas
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Sūrio pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
Kuršėnų vyniotinis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
125 gramai -
Cukrus,
125 gramai -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
200 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Kondensuotas pienas,
200 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų.
Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps.
Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto susukti ir palikti atvėst.
Kremui iki purumo išsukti sviestą. Plakant po truputį pilkti kondensuotą pieną, vanilinį cukrų. Sudėti pertrintą varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Ant išvynioto atvėsusio biskvito tepti kremą, vėl suvynioti ir palikti šaldytuve porai valandoms.
Komentarai (1)
-
jo
2014-09-27 21:00
jo