
Braziliškas keksas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | sviestas (tirpintas) |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
0.5 stiklinės | razinos (džiovintos) |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
0.5 stiklinės | vyšnios (šviežios arba uogienė) |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 stiklinė | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyšnių tortas
-
Margas keksas
-
Ypatingasis keksas
-
Obuolių pyragas
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Kokosinis pyragas
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
-
Duona su pomidorais
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Šokoladinis gardumynas
-
Graikiškas Kalėdų saldutis
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Pyragas su bulvėmis
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Keksas x 2
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
Braziliškas keksas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas, tirpintas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Razinos, džiovintos,
0.5 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Vyšnios, šviežios arba uogienė,
0.5 stiklinės -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...