
Braziliškas keksas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | sviestas (tirpintas) |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
0.5 stiklinės | razinos (džiovintos) |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
0.5 stiklinės | vyšnios (šviežios arba uogienė) |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 stiklinė | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
-
Kakavinis pyragaitis
-
Kurmio kalnelis
-
Tortas "kriaušė"
-
Pyragas su mandarinais
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
-
Pyragas su persikais ir pudingu
-
Pyragas prie sultinio ar sriubos
-
Meduoliukas
-
Šokoladinis bananinis keksas
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Šventinis keksas
-
Tinginys
-
Skanusis keksiukas
-
Mėlynių pyragas
-
Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
-
Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Trapus pyragas su obuolių koše
Braziliškas keksas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas, tirpintas,
250 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Razinos, džiovintos,
0.5 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Vyšnios, šviežios arba uogienė,
0.5 stiklinės -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki susidarys putos konsistencijos masė. Į šią masę maža srovele pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir toliau plakti. razinas užplikyti verdančiu vandeniu. Miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, piena ir kiaušinių masę sumaišyti, kol gausis vientisa tešla. Ją padalyti į 2 dalis. Į vieną dalį suberiame riešutus ir razinas, o į kitą - vyšnias. Į kepimo formą supilam vieną dalį, o po to - kitą. kepame 175 laipsniu karštumo orkaitėje 65 - 75 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...