Pagrindui: | ||
250 gramų | miltai | |
80 gramų | cukrus | |
70 gramų | apelsinų sulčių | |
60 gramų | margarinas | |
50 gramų | kakava | |
50 gramų | vanduo | |
8 gramai | kepimo milteliai | |
Įdarui: | ||
4 vienetai | kriaušės | |
50 gramų | rudasis cukrus | |
50 gramų | vanduo | |
50 gramų | juodojo šokolado (stambiai kapotas) | |
0.25 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
Viduryje padarome įdubą ir į ją supilame lydytą margariną, vandenį ir apelsinų sultis.
Minkome tešla tol, kol ji nebelimpa prie rankų.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai arba į šaldiklį 20 minučių, kad sustingtų.
Tešlą padalijame į dvi dalis (1/3 tartos viršui ir 2/3 - pagrindui).
Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame didžiąją tešlos dalį į 1 cm storio apskritimą, įnešame jį į pasirinktą formą, subadome dugną šakute ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.
Į nedidelį prikaistuvį sudedame kriaušes, suberiame cukrų, supilame vandenį ir įberiame cinamono.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol kriaušės šiek tiek suminkštėja ir skystis tampa klampus ir sutirštėja. Paliekame šiek tiek atvėsti.
Įmaišome gabaliukais sukapotą šokoladą, išmaišome.
Sukrečiame visą įdarą ant paruoštos tartos pagrindo.
Imame likusią tešlos dalį ir iškočiojame apskritimą, uždedame ant tartos viršaus. Peiliu įpjauname keliose vietose, kad išeitų susikaupusi drėgmė.
Paliekame atvėsti, apibarstome šokolado drožlėmis ir apibarstome cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
- Prancūziškas pyragas
- Trupiniuotis
- Pyragas "Auksinė žuvelė"
- Pyragas su bulvėmis
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Dvisluoksnis obuolių pyragas
- Paprastas obuolių pyrgas
- Šokoladinė vasara
- Kefyro pyragas Zebriukas
- Kuršėnų vyniotnis
- Kepta eglutė
- Manų apkepas su razinomis
- Citrininis pyragas
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Baklava
- Senovinis varškės pyragas
- Morkų tortas
- Saldutis vyniotinis
Šokoladinė tarta su kriaušėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
80 gramų -
Apelsinų sultys,
70 gramų -
Margarinas,
60 gramų -
Kakava,
50 gramų -
Vanduo,
50 gramų -
Kepimo milteliai,
8 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kriaušės,
4 vienetai -
Rudasis cukrus,
50 gramų -
Vanduo,
50 gramų -
Juodasis šokoladas, stambiai kapotas,
50 gramų -
Cinamonas,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ingredientai nurodyti 16 cm skersmens formai.
Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais. Suberiame cukrų, išmaišome.
Viduryje padarome įdubą ir į ją supilame lydytą margariną, vandenį ir apelsinų sultis.
Minkome tešla tol, kol ji nebelimpa prie rankų.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai arba į šaldiklį 20 minučių, kad sustingtų.
Tešlą padalijame į dvi dalis (1/3 tartos viršui ir 2/3 - pagrindui).
Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame didžiąją tešlos dalį į 1 cm storio apskritimą, įnešame jį į pasirinktą formą, subadome dugną šakute ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į nedidelį prikaistuvį sudedame kriaušes, suberiame cukrų, supilame vandenį ir įberiame cinamono.
Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol kriaušės šiek tiek suminkštėja ir skystis tampa klampus ir sutirštėja. Paliekame šiek tiek atvėsti.
Įmaišome gabaliukais sukapotą šokoladą, išmaišome.
Sukrečiame visą įdarą ant paruoštos tartos pagrindo.
Imame likusią tešlos dalį ir iškočiojame apskritimą, uždedame ant tartos viršaus. Peiliu įpjauname keliose vietose, kad išeitų susikaupusi drėgmė.Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 30 - 40 minučių.
Paliekame atvėsti, apibarstome šokolado drožlėmis ir apibarstome cukraus pudra.
Komentarai (3)
-
Lida
2016-04-08 14:00
Nerealiai skanu! Tik vietoje margarino naudojau pagrindui sviestą, o visą kitą - pagal receptą.