Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
AUTORIUS:
Rasos virtuvės užrašai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Redakcijos nuomonė: Obuoliai, cinamonas ir varškė - šie ingredientai jau iškart kalba apie tobulą būsimą skonį. Jeigu esate varškės pyragų mylėtojai (kaip kad esame mes), būtinai būtinai Obuoliai, cinamonas ir varškė - šie ingredientai jau iškart kalba apie tobulą būsimą skonį. Jeigu esate varškės pyragų mylėtojai (kaip kad esame mes), būtinai būtinai išbandykite šį receptą. Mes išbandėme ir nei akimirkai nesigailėjome, nes šis pyragas - gardus, gaivus ir nostalgiškas viename. Svečiams jį patiekėme šaltą, bet aplietą šiltu karamelės padažu, kuris puikiai derėjo su lengva obuolių rūgštele. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
šiek tiek trupiniams:
180 gramų sviestas (šaldytas)
280 gramų miltai
50 gramų cukrus
šiek tiek varškė
500 gramų varškė
3 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus
3 valgomieji šaukštai grietinė
šiek tiek obuolių sluoksniui:
1 kilogramas obuoliai
40 gramų cukrus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamonas
šiek tiek viršutiniam trupinių sluoksniui:
1 valgomasis šaukštas rudasis cukrus
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais.
Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
2.
Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir blenderiu viską sutrinkite iki vientisos masės.
3.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).
4.
Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite.
Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.
5.
Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Receptai.lt redakcija: Obuoliai, cinamonas ir varškė - šie ingredientai jau iškart kalba apie tobulą būsimą skonį. Jeigu esate varškės pyragų mylėtojai (kaip kad esame mes), būtinai būtinai ( ...daugiau )
Gaminimo eiga:
  1. Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais.
    Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.

  2. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir blenderiu viską sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
    Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).

  4. Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite.
    Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
    Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.

  5. Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
    Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Rasos virtuvės užrašai
Reklama:

Komentarai (11)


  • petras 2024-06-02 16:25

    Sugaunam lydeką ,geriau rudeniop, atsiprašom už atimtą gyvastį ir lupam skūrą su visais žvynais. Pašalinam stambias ašakas, iš to kas ,kas liko darom faršą. Galima daryt lydekos kotletus, praskiedus kieulės lašiniais, bet gaunasi geras žuvies vyniotinis, pridėjus krapų irgi kitokio kaifo....


  • petras 2024-06-02 16:18

    O mano subinės draugė irgi šį bei tą gali, nepykit, bet tai vieša vieta


  • Rita 2019-02-06 17:23

    Nerealus,burnoje tirpstantis, ačiū už receptą.


  • Elena 2018-03-16 18:45

    Juokingai skamba Beatos drauges !!!!!


  • diana 2017-11-18 22:25

    Kazkada esu dariusi ir gavosi puikiai,nuostabaus skonio.


  • Vanda 2017-11-08 02:45

    Labai senas receptas,kepu jau neatsimenu kiek metų,tik pas mane daugiau miltų įeina ir 7 kiaušiniai.Gaunasi gerai,be jokio vargo ir skanu.


  • kristina 2016-11-05 19:34

    bandau kepti siuo metu! tikiuosi gausis viskas :)


  • Audrone 2016-09-25 08:07

    Skanumelis


Daugiau receptų