
500 gramų | miltai |
6 gramai | mielės (sausos) |
3 vienetai | kiaušiniai |
200 mililitrų | pienas |
300 gramų | cukrus |
300 gramų | sviestas |
2 saujos | razinos |
1 stiklinė | aguonų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės ir apelsinų pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Aguoninis
-
Rusiškas morkų pyragas
-
Pyragas "Kukurūznikas"
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Žuvies pyragas
-
Šimtalapis
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Trijų skonių pynė
-
Velykinis varškės traputis
-
Ypatingasis keksas
-
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
-
Pyragas su špinatų-varškės įdaru
-
Pyragas su persikais
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Karolio obuolių pyragas
-
Pyragas prie sultinio ar sriubos
Šimtalapis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
500 gramų -
Mielės, sausos,
6 gramai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
300 gramų -
Sviestas,
300 gramų -
Razinos,
2 saujos -
Aguonos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišyti su sausom mielėmis ir trupučiu cukraus. Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus kiaušinius.
Minkyti, kol tešla taps elastinga.
Padalinus į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti pakilti.
Ištirpdyti sviestą.
Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu.
Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstyti razinas, sudėti prie krašto aguonas ir suvynioti ritinėlį. Šį deti į kepimo formą ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50 -čiai minučių.
Komentarai (4)
-
Irma
2018-12-19 22:59
O tai istampymas tai kaip suprantu kocelu kocioti? Į visas puses?
-
Kostas
2018-12-15 18:32
Pabandysim
-
monika
2018-12-15 18:23
Nuostabu!!!
-
Virginija.
2018-12-12 11:35
Laba diena. Norėjau paklausti ar pati viršų nereik patepti.,?