Rūpių miltų duona
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
420 gramų | miltai (rupūs kvietiniai ir rugių (pusė vienų, pusė kitų)) |
30 gramų | mielės |
500 mililitrų | rūgpienis (arba kefyras) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | obelių aliejus |
80 gramų | saulėgrąžos (kepintos) |
50 gramų | linų sėmenys |
1 valgomasis šaukštas | moliūgų sėklos |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mieles ištrinti su druska ir cukrumi, supilti kambario temperatūros rūgpienį (arba kefyrą).
2.
Linų sėmenis, saulėgrąžas ir rupius miltus sumaišyti su aliejumi. Išminkyti vientisą tešlą, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui pakilti.
3.
Tešlą padalyti į dvi dalis ir sukrėsti į formas keksams (1,5 l talpos).
4.
Duoną dėti į dar šaltą orkaitę. Įkaitinti orkaitę iki 175 ° temperatūros ir kepti 40 - 50 minučių. Medinių smeigtuku patikrinti ar duona iškepus.
Skanaus!
Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.
Šaltinis: žurnalas "Ji"
Skanaus!
Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.
Šaltinis: žurnalas "Ji"
Populiariausi receptai šią savaitę
- Balta sluoksniuota duona
- Česnakinė duona
- Duona su žalumynais
- Mano naminė duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Speltos duona duonkepei
- Obuolių duona
- Prancūziška duona Brioche
- Prancūziška duona
- Duona su svogūnais
- Kepenėlių duona
- Kopūstų duonelė
- Naminė bulka su sezamais
- Pyragas su razinomis
- Bulvių duona
- Duona "Ežiukas"
- Vatikano duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
Rūpių miltų duona
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai, rupūs kvietiniai ir rugių (pusė vienų, pusė kitų),
420 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Rūgpienis, arba kefyras,
500 mililitrų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Obelių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Saulėgrąžos, kepintos,
80 gramų -
Linų sėmenys,
50 gramų -
Moliūgų sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištrinti su druska ir cukrumi, supilti kambario temperatūros rūgpienį (arba kefyrą).
Linų sėmenis, saulėgrąžas ir rupius miltus sumaišyti su aliejumi. Išminkyti vientisą tešlą, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui pakilti.
Tešlą padalyti į dvi dalis ir sukrėsti į formas keksams (1,5 l talpos).
Duoną dėti į dar šaltą orkaitę. Įkaitinti orkaitę iki 175 ° temperatūros ir kepti 40 - 50 minučių. Medinių smeigtuku patikrinti ar duona iškepus.
Skanaus!
Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.
Šaltinis: žurnalas "Ji"
Reklama:
Komentarai (2)
-
rasa
2014-04-30 10:38
Pavadinime klaidas galima istaisyti?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...