500 gramų | spelta šviesūs miltai |
200 mililitrų | pienas |
25 gramai | šlapios mielės |
125 gramai | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
120 gramų | cukrus |
5 gramai | druska |
20 gramų | vanilinis cukrus |
Likusį cukrų (70 g), vanilinį cukrų sumaišyti su kiaušiniais, ištirpinti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą kartu su likusiais miltais (200 g). Įberti druską ir viską labai gerai išminkyti (5 minutes 1 greičiu ir 10 min 2 greičiu), kol tešla nelips prie dubens sienelių. Jei tešla per daug minkšta, įberkite papildomai miltų, nes konsistencija gali priklausyti nuo kiaušinių dydžio.
Suformuokite bandeles sudėkite į kepimo formeles bandelėms (galite naudoti keksiukų formeles), pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 180ºC ir dar kepti apie 10 min. Iš šio tešlos kiekio iškepsite apie 15 bandelių po 70 g.
Suformuokite bandeles sudėkite visas į kepimo formą, pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 min.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Balta sluoksniuota duona
- Česnakinė duona
- Duona su žalumynais
- Mano naminė duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Speltos duona duonkepei
- Obuolių duona
- Prancūziška duona Brioche
- Prancūziška duona
- Duona su svogūnais
- Kepenėlių duona
- Kopūstų duonelė
- Naminė bulka su sezamais
- Pyragas su razinomis
- Bulvių duona
- Duona "Ežiukas"
- Vatikano duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
Prancūziška duona Brioche
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Spelta šviesūs miltai ,
500 gramų -
Pienas,
200 mililitrų -
Šlapios mielės,
25 gramai -
Sviestas,
125 gramai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
120 gramų -
Druska,
5 gramai -
Vanilinis cukrus,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles, 50 g cukraus, 100 ml pieno ir 100 g miltų supilti į dubenį, sumaišyti ištirpinti ir palikti, kol mielės pakils (10 min). Po to supilti likusį pieną ir 200 g miltų, sumaišyti ir palikti šiltoje vietoje, apie 40 min.
Likusį cukrų (70 g), vanilinį cukrų sumaišyti su kiaušiniais, ištirpinti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą kartu su likusiais miltais (200 g). Įberti druską ir viską labai gerai išminkyti (5 minutes 1 greičiu ir 10 min 2 greičiu), kol tešla nelips prie dubens sienelių. Jei tešla per daug minkšta, įberkite papildomai miltų, nes konsistencija gali priklausyti nuo kiaušinių dydžio.Brioche bandelės
Suformuokite bandeles sudėkite į kepimo formeles bandelėms (galite naudoti keksiukų formeles), pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 180ºC ir dar kepti apie 10 min. Iš šio tešlos kiekio iškepsite apie 15 bandelių po 70 g.Brioche plėšoma duona
Suformuokite bandeles sudėkite visas į kepimo formą, pakildykite šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai (60 min.) arba atsargiai spustelkite paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai tešla dar kyla, o jeigu duobutė liko ilgam, tai pyragas jau pakilo pakankamai. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (10 min), tada pamažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 min.Bandelių ir duonos paviršių galite dekoruoti įvairiais glajais ir pabarstukais.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
daddd
2016-04-01 19:54
tradicine mieline tesla tik,,pramcuziskam,, popierelyje