Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.
Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.
Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.
Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.
Atvėsinkite ant grotelių.

Duona su abrikosais ir riešutais
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | tešla (raugas) |
425 gramai | kvietiniai miltai |
200 gramų | vanduo (šiltas) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.75 stiklinės | abrikosų (džiovinti) |
0.75 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Medaus duona
-
Duona "Ežiukas"
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Obuolių duona
-
Totorių duona
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Juoda ruginė duona
-
Naminis lavašas
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Avietiniai keksiukai
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Prancūziška duona Brioche
-
Prancūziška duona
-
Ruginė duona
-
Bulvių duona
-
Sodininkų duona
-
Sveikuolių duona
Duona su abrikosais ir riešutais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, raugas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
425 gramai -
Vanduo, šiltas,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Abrikosai, džiovinti,
3/4 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.
Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.
Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.
Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.
Atvėsinkite ant grotelių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...