Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.
Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.
Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.
Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.
Atvėsinkite ant grotelių.

Duona su abrikosais ir riešutais
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | tešla (raugas) |
425 gramai | kvietiniai miltai |
200 gramų | vanduo (šiltas) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.75 stiklinės | abrikosų (džiovinti) |
0.75 stiklinės | lazdyno riešutai (smulkinti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Naminis lavašas
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Kopūstų duonelė
-
Duona su žalumynais
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Avietiniai keksiukai
-
Kepenėlių duona
-
naminė duonelė
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
Bananų duonelė
-
Juoda ruginė duona
-
Obuolių duona
-
Šviesi kvietinė duona
-
Naminė duona
-
Balta duona su čiobreliais
-
Spelta duona su sėklomis
-
Aguoninis pyragas
Duona su abrikosais ir riešutais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, raugas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
425 gramai -
Vanduo, šiltas,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Abrikosai, džiovinti,
3/4 stiklinės -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.
Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.
Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.
Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.
Atvėsinkite ant grotelių.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...