1 kilogramas | ruginiai miltai |
100 gramų | rugiai (raugas) |
500 mililitrų | vanduo |
20 gramų | mielės |
200 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
200 gramų | sūris (kietasis) |
100 gramų | migdolai (smulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duoninis biskvitas
- Ciabatta (itališka duona)
- Spelta duona su sėklomis
- Bulvių duona
- Naminė balta duona
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Citrinų duona
- Prancūziška duona Brioche
- Naminė bulka su sezamais
- naminė duonelė
- Kopūstų duonelė
- Vatikano duona
- Ruginė duona
- Ruginių miltų bandelės
- Kukurūzų balta duona
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Mano naminė duona
- Kepta duona "Su skyle"
- Avietiniai keksiukai
- Batonas su banano įdaru
Pikantiška duona
- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
1 kilogramas -
Rugiai, raugas,
100 gramų -
Vanduo,
500 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, kietasis,
200 gramų -
Migdolai, smulkinti,
100 gramų -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir palikite, kad pakiltų mielės. Šoninę smulkiai supjaustykite, suberkite druską, migdolus, petražoles ir viską išmaišykite. Kai mielės pakyla, sudėkite šią masę, suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą supilkite į formą, suvilgykite vandeniu ir kepkite 1 val. 10 min. 200 C temperatūros orkaitėje.
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.