
6 stiklinės | kvietiniai miltai |
1.5 arbatinio šaukštelio | mielės (sausos) |
600 mililitrų | vanduo |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
6 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | krapai |
Į dubenį išsijoti miltus, pridėti druskos ir maišant tešlą, supilti ištirpintas mieles. Sumaišyti viską, pridėti 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje apie valandą.
Kai tešla pakyla, sudėti likusį aliejų, išminkyti tešlą ir vėl palikti šiltai valandai laiko.
Tešlą padalykite į 4 dalis. Dedant po vieną dalį į skardą, išteptą sviestu, o tarp tešlos dalių reikia pabarstyti krapais, druska ir pašlakstyti aliejumi. Kai duona paruoštą dar paliekame 20 minučių.
Duona įdėti į įkaitintą orkaitę iki 170 ° C temperatūros ir kepti apie valandą
Išjungus orkaitę, duoną palikti, kol visiškai atvės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Batonas su banano įdaru
-
Pikantiška duona
-
Apvaliosios bandelės
-
Aguoninis pyragas
-
Bananų duonelė
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Sūrūs riestainiai
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Ruginė duona
-
Duona su žalumynais
-
Balta duona su čiobreliais
-
Grūdėtoji duona
-
Kopūstų duonelė
-
Šviesi kvietinė duona
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Duonos keksas
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Mano naminė duona
-
Saldi bananų duona
Krapų duona

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
6 stiklinės -
Mielės, sausos,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
600 mililitrų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
6 valgomieji šaukštai - Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausas mieles ir cukrų sumaišyti su šiltu vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti 15 minučių pastovėti, kol suputos ir ištirps mielės. Dar kartą išmaišyti ir palikti 5 minutes pastovėti.
Į dubenį išsijoti miltus, pridėti druskos ir maišant tešlą, supilti ištirpintas mieles. Sumaišyti viską, pridėti 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje apie valandą.
Kai tešla pakyla, sudėti likusį aliejų, išminkyti tešlą ir vėl palikti šiltai valandai laiko.
Tešlą padalykite į 4 dalis. Dedant po vieną dalį į skardą, išteptą sviestu, o tarp tešlos dalių reikia pabarstyti krapais, druska ir pašlakstyti aliejumi. Kai duona paruoštą dar paliekame 20 minučių.
Duona įdėti į įkaitintą orkaitę iki 170 ° C temperatūros ir kepti apie valandą
Išjungus orkaitę, duoną palikti, kol visiškai atvės.