
1 kilogramas | kvietiniai miltai | |
400 mililitrų | pienas | |
50 gramų | mielės | |
220 gramų | sviestas | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
220 gramų | cukrus | |
10 gramų | druska | |
20 gramų | vanilinis cukrus | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.
Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lukos obuolių pyragas
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Paukštienos pyragas šventiniam stalui
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Pyragas su rikota
-
Obuolių pyragas
-
Obuolių ir spanguolių pyragas
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Ypatingas varškės pyragas
-
Moliūgų pyragas
-
Ūkininkų pyragas
-
Kakavinis pyragaitis
-
Pyragas su varške
-
Aguoninis biskvitas
-
Kakavinis varškės pyragas
-
Elzaso tortas
-
Pyragas su rabardarų džemu
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Pyragas su agrastais ir vyšniom
Velykinis pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
400 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Sviestas,
220 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
220 gramų -
Druska,
10 gramų -
Vanilinis cukrus,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 200 ml ne lieso pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils.
Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą.
Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo).
Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,5 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą, jeigu vienas didelis – ne mažiau kaip 1,5 val.
Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!
Komentarai (3)
-
judita
2016-03-21 20:23
Gražų