
1 kilogramas | kvietiniai miltai | |
400 mililitrų | pienas | |
50 gramų | mielės | |
220 gramų | sviestas | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
220 gramų | cukrus | |
10 gramų | druska | |
20 gramų | vanilinis cukrus | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.
Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisinis varškinukas
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Karamelinis pyragas
-
Aguonų vyniotinis
-
Danutės varškės pyragas
-
Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Rosanos skruzdėlynas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Obuolių pyragas su džemu
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Šimtalapis
-
Velykų pyragas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Citrinų pyragas
-
Vyniotnis su aguonomis
-
Aguonų keksas
-
Gražusis obuolių pyragas
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Balta sluoksniuota duona
Velykinis pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
400 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Sviestas,
220 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
220 gramų -
Druska,
10 gramų -
Vanilinis cukrus,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 200 ml ne lieso pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils.
Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą.
Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo).
Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,5 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą, jeigu vienas didelis – ne mažiau kaip 1,5 val.
Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!
Komentarai (3)
-
judita
2016-03-21 20:23
Gražų