
400 gramų | obuoliai |
200 gramų | datulės (džiovintos) |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
250 mililitrų | vanduo (karštas) |
185 gramai | margarinas (kepiniams (arba sviestas)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
220 gramų | cukrus |
225 gramai | miltai |
50 gramų | cukrus (rudas) |
125 mililitrai | pienas |
50 gramų | kokoso drožlės |
Palaukite, kol atvės, ir patiekite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su mandarinais
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Rabarbarų pyragas
-
Saldus pyragas
-
Aguoninis vyniotinis
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Žuvies pyragas
-
Mėsos pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Meduolis
-
Trupiniuotis
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Karamelinis pyragas
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Obuoliai,
400 gramų -
Datulės, džiovintos,
200 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo, karštas,
250 mililitrų -
Margarinas, kepiniams (arba sviestas),
185 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
220 gramų -
Miltai,
225 gramai -
Cukrus, rudas,
50 gramų -
Pienas,
125 mililitrai -
Kokoso drožlės,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dubenyje sumaišykite nuluptus ir mažais kubeliais pjaustytus obuolius, smulkintas datules (aš obuolius ir datules sudedu į virtuvinį kombainą ir susmulkinu – kuo smulkesni gabalėliai, tuo vientisesnė tešla išeina ir pyragas būna tarsi „lydytas“), sodą ir vandenį, uždenkite ir palaikykite 10 min.
Inde išsukite 125 g sviesto / kepinių margarino, cukrų ir kiaušinį, sudėkite obuolių masę, miltus ir gerai išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į įkaitintą ir riebalais išteptą kepimo formą, dėkite į 200° C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 min.
60 g sviesto / kepinių margarino, rudąjį cukrų, pieną ir kokoso drožles sudėkite į puodą ir virkite ant lengvos ugnies vis pamaišydama, kol masė taps vientisa.
Išvirtą masę supilkite ant pyrago ir kepkite dar 20 - 30 min.
Palaukite, kol atvės, ir patiekite.
Komentarai