1 pakelis | tešla ((mišinys obuolių pyragui)) |
6 vienetai | obuoliai |
50 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | uogienė (obuolių) |
1 valgomasis šaukštas | cinamonas |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrininis morkų pyragas su medumi
- Pyragas "Kiaušinienė"
- Kopūstų tortas
- Krokodilas
- Pavlova
- Burokėlių pyragas
- Kisieliaus keksas
- Aguonų vyniotinukai
- Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
- Varškės apkepas su bananais
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Firminis mamos persikų pyragas
- Pynė su džemu
- Citrinų pyragas
- Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
- Minkštutėlė mielinė pynė
- Purus pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Dvisluoksnis obuolių pyragas
- Pyragas su varškės įdaru
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Tešla, (mišinys obuolių pyragui),
1 pakelis -
Obuoliai,
6 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Uogienė, obuolių,
4 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.
Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.
Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.
Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.
Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.
Komentarai (3)
-
Diana Grockiene
2018-09-04 23:40
Bandysiu
-
Vardas nesvarbus
2018-08-24 21:15
Svarbu tai, kaip čia aprašytas receptas.O aprašytas labai blogai.Tad kam iš viso rašyti ? Kas pagal tokį aprašymą gali imtis darbo ir bandyti iškepti pyragą ? Sugadinti produktus ? Na ačiū, gal jau kepsiu kitokį.