
Moliūgo ir obuolių pyragas
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų | moliūgai | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
3 vienetai | obuoliai | |
120 gramų | cukrus | |
110 gramų | kvietiniai miltai | |
110 gramų | kvietiniai miltai | |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus | |
1 vienetas | citrinos žievelė | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto muskato | |
1 žiupsnelis | druska | |
Tešlos raugui: | ||
2 valgomieji šaukštai | moliūgų sėklos | |
Glajui: | ||
0.5 vieneto | citrinų sultys | |
100 gramų | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.
3.
Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.
4.
Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.
5.
Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.
6.
Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.
7.
Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su mandarinais
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Rabarbarų pyragas
-
Saldus pyragas
-
Aguoninis vyniotinis
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Žuvies pyragas
-
Mėsos pyragas
-
Mėgstamiausias pyragas
-
Meduolis
-
Trupiniuotis
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Karamelinis pyragas
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
Moliūgo ir obuolių pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Moliūgai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
120 gramų -
Kvietiniai miltai,
110 gramų -
Kvietiniai miltai,
110 gramų -
Alyvuogių aliejus,
100 mililitrų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Moliūgų sėklos,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinų sultys,
0.5 vieneto -
Cukraus pudra,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kristina
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.
Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.
Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.
Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.
Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.
Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Daiva
2017-11-19 14:07
Skanu,paprasta,pigu-pagrindinius produktus panaudojau iš savo sodo
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...