16 vienetų | vyšnios |
50 mililitrų | vanduo |
250 gramų | cukraus pudra |
30 gramų | kakava |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
2 lašai | vanilė (esencijos) |
400 gramų | kvietiniai miltai |
370 gramų | cukrus |
500 gramų | varškė |
250 gramų | margarinas |
4 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
11 gramų | kepimo milteliai |
1 vienetas | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mano pyragas
- Keksas "C"
- Rusiškas morkų pyragas
- Plokštainis "Čigonas"
- Šokoladinė vasara
- Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
- Pynė su džemu
- Šokoladinis obuolių pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Balta sluoksniuota duona
- Velykinis pyragas
- Vyniotnis su aguonomis
- Vyniotinukai su obuoliais
- Citrininis pyragas
- Žuvies pyragas
- Sezamo gardumynas
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Šokoladinis pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas
- Sūrio plokštainis su gervuogėmis
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
- Paruošimo laikas:
-
Vyšnios,
16 vienetų -
Vanduo,
50 mililitrų -
Cukraus pudra,
250 gramų -
Kakava,
30 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
4 vienetai -
Kiaušiniai, tryniai,
4 vienetai -
Vanilė, esencijos,
2 lašai -
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Cukrus,
370 gramų -
Varškė,
500 gramų -
Margarinas,
250 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
4 vienetai -
Kepimo milteliai,
11 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškę pertrinkite su minkštu sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar matysis varškės grūdeliai. Į puodą dėkite margariną, pilkite vandenį ir šildykite ant nedidelės ugnies, kol margarinas ištirps. Cukrų, vanilinį cukrų sumaišykite su kakava, berkite į skystą margariną ir maišykite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Palikite atvėsti. Tada įmaišykite 4 kiaušinių trynius. Iki standžių putų išplakite keturių kiaušinių baltymus. Į ataušintą kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, sukrėskite varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų - šokoladinė tešla. Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50 - 60 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje. Pyragą papuoškite vyšnaitėmis. Skanaus!