
1 stiklinė | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
100 mililitrų | saulėgrąžų aliejus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
3 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
3 vienetai | obuoliai |
2 valgomieji šaukštai | citrinos (tarkuota žievelė) |
Įpilti pusė stiklinės aliejaus, gerai išplakti.
Svarbu miltus persijoti ir gerai išmaišyti su kepimo milteliais.
Tada miltus sumaišytus su kepimo milteliais sudėti į kiaušinių masę, įdėti vanilinio cukraus, (citrinos žievelę) ir labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, jei atrodo per skysta galite įdėti papildomai miltų, bet to reikia tada jei turite mažus keturis kiaušinius.
Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėkite į tešlą.
Kepimo indą, nelabai didelį, iškloti kepimo popierium, tada pyragas labai lengvai išsiima :)
Įkaitinkite gerai orkaitę, iki 180 laipsnių. Įdėkite paruoštą pyragą ir kepkite apie 45 minutes, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jis sausas, pyragas iškepė.
Man kartais tenka ilgiau kepti :)
Šis pyragas, turėtų būti minkštas, ir gerai iškilęs :) man vis sekasi jį geriau padaryti, :) patirtis turbūt :)
Sėkmės kepant ;)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su sutirštintu pienu ir persikais
-
Šokoladinis pyragas su riešutais
-
Kondensuoto pieno keksas
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Evelinos varškės pyragas
-
Mielinės tešlos pyragas
-
Varkės pyragas
-
Pyragas "Vasarą palydint"
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Pyragas "Kiselius"
-
Moliūgų ir obuolių apkepas
-
Keksas x 2
-
Džiovintų vaisių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Žuvies pyragas
-
Čigonų plokštainis
-
Obuolių pyragas su grietinės kremu
-
Apelsininis pyragas su migdolais
-
Obuolių pyragas
Paprastas obuolių pyrgas

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Saulėgrąžų aliejus,
100 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Obuoliai,
3 vienetai -
Citrinos, tarkuota žievelė,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius ir cukrų išmaišyti iki purumo.
Įpilti pusė stiklinės aliejaus, gerai išplakti.
Svarbu miltus persijoti ir gerai išmaišyti su kepimo milteliais.
Tada miltus sumaišytus su kepimo milteliais sudėti į kiaušinių masę, įdėti vanilinio cukraus, (citrinos žievelę) ir labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, jei atrodo per skysta galite įdėti papildomai miltų, bet to reikia tada jei turite mažus keturis kiaušinius.
Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėkite į tešlą.
Kepimo indą, nelabai didelį, iškloti kepimo popierium, tada pyragas labai lengvai išsiima :)
Įkaitinkite gerai orkaitę, iki 180 laipsnių. Įdėkite paruoštą pyragą ir kepkite apie 45 minutes, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jis sausas, pyragas iškepė.
Man kartais tenka ilgiau kepti :)
Šis pyragas, turėtų būti minkštas, ir gerai iškilęs :) man vis sekasi jį geriau padaryti, :) patirtis turbūt :)
Sėkmės kepant ;)
Komentarai (9)
-
brigita
2011-10-18 18:09
man sitas piragas labai patiko :super:
-
mmm...
2011-07-20 11:06
8-| %-) ZIAURIAI SKANU!!!!!!!! :-) ;-) :-D :super: :super2: :jee:
-
....
2010-12-14 14:01
LABAI SKANUS.TIK KIEKIAI KITOKIE.CUKRAUS-150g ,MILTU-160g,KIAUSINIAI-3vnt,PUSE STIKLINES ALIEJAUS,SAUKSTELIS KEPIMO MILTELIU,OBUOLIU-6-8,CITRINOS ZIEVELES.OBUOLIUS SUMAISYTI SU PAGAMINTA MASE TADA GAUNASI GAIVUS IR NESAUSAS
-
(anonimas)
2010-12-14 13:34
NU BET IR PYRGAS %-) :-D :-D :-D :-D :-D
-
Ruta
2010-08-24 10:46
Stikline miltu, 250ml, ;-)
-
(anonimas)
2010-08-20 20:17
recepte nera miltu kiekio :-(