
1 pakelis | mielės (šviežios) | |
200 gramų | margarinas | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
0.5 valgomojo šaukšto | druska | |
3 valgomieji šaukštai | kiaušiniai | |
4 stiklinės | kvietiniai miltai | |
1 stiklinė | pienas | |
3 vienetai | svogūnai | |
300 gramų | grybai | |
3 vienetai | morkos | |
Įdarui: | ||
0.5 vieneto | kopūstai | |
Aptepimui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas su meile
-
Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
-
Sotus pyragas su vištiena
-
Velykinė boba
-
Obuolių pyragas
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Aguoninis biskvitas
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
-
Spanguolių biskvitas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Pavlova
-
Braškių pyragas
-
Mielinės tešlos pyragas
-
Obulių pyragas "Tau, mamyte"
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
-
Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Velykinis pyragas
Kopūstų pyragas su grybais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mielės, šviežios,
1 pakelis -
Margarinas,
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kiaušiniai,
3 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
4 stiklinės -
Pienas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
3 vienetai -
Grybai,
300 gramų -
Morkos,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kopūstai,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.
Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu paplčiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.
Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180°C temperatūroje. Prieš pjaustantleiskite pyragui atvėsti.
Komentarai (4)
-
renata
2018-03-10 19:13
Norejau paklaus ar nereikia malt grybu
-
Indre
2017-05-17 22:06
Dareme kaip bandeles, skonis nuostabus!
-
Irma
2014-09-12 14:04
Nuo kada kiaušinius matuojame šaukštais?:)))