1 pakelis | mielės (šviežios) | |
200 gramų | margarinas | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
0.5 valgomojo šaukšto | druska | |
3 valgomieji šaukštai | kiaušiniai | |
4 stiklinės | kvietiniai miltai | |
1 stiklinė | pienas | |
3 vienetai | svogūnai | |
300 gramų | grybai | |
3 vienetai | morkos | |
Įdarui: | ||
0.5 vieneto | kopūstai | |
Aptepimui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kriaušių pyragas
- Pyragas su agrastais ir vyšniom
- Obuolių „Šarlotė“
- Pyragas su rikota
- Gražusis obuolių pyragas
- Bulvių apkepas su šparagais
- Obuolių pyragas su riešutais
- Elzaso tortas
- Sūrūs riestainiai
- Miglės kakavinis pyragas
- Pyragas su kopūstais
- Pynutės su šokoladu
- Apelsininis pyragas su migdolais
- Tamsus pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
- Pyragas "Vasarą palydint"
- Pyragas su rabardarų džemu
Kopūstų pyragas su grybais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mielės, šviežios,
1 pakelis -
Margarinas,
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kiaušiniai,
3 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
4 stiklinės -
Pienas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
3 vienetai -
Grybai,
300 gramų -
Morkos,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kopūstai,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių. Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite 1/2 margarino, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.
Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu paplčiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.
Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180°C temperatūroje. Prieš pjaustantleiskite pyragui atvėsti.
Komentarai (4)
-
renata
2018-03-10 19:13
Norejau paklaus ar nereikia malt grybu
-
Indre
2017-05-17 22:06
Dareme kaip bandeles, skonis nuostabus!
-
Irma
2014-09-12 14:04
Nuo kada kiaušinius matuojame šaukštais?:)))