4 stiklinės | kvietiniai miltai |
42 gramai | mielės (sausos) |
1 stiklinė | pienas |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
100 gramų | parmezano sūris (arba Asiago, tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | česnakas (laiškai) |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymai) |
1 valgomasis šaukštas | vanduo |
50 gramų | svogūnai (laiškai) |
1 vienetas | poras (plonai supjaustytas (tik balta dalis)) |
šiek tiek | česnakas (laiškai) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
2. Vidutiniame inde pakaitinkite maišydami pieną, cukrų, margariną arba sviestą ir druską (50-55 C temperatūra), kol margarinas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį kartu su 2 kiaušiniais. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Po to, plakite didžiausiu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite sūrį, susmulkintus česnako laiškus ir tiek likusių miltų, kiek reikia, kad tešla nebekibtų prie rankų.
3. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad tešla būtų elastinga ir minkykite 6-8 minutes. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį; apverskite, kad tešlos paviršius išsiteptų riebalais. Uždenkite; padėkite šiltai 1 valandai arba kol tešla pakils ir jos apimtis padidės du kartus.
4. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus, suspauskite ją. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite; palikite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais 2 kepimo skardas.
5. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite 25x11,5 cm kvadratą. Sudėkite juos ant paruoštų skardų. Nedideliame inde sumaišykite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite kepaliukus kiaušinio mišiniu. Švelniai įspauskite svogūno laiškus į vieną kepaliuką. Kito kepaliuko viršuje įspausti poro gabaliukus. Trečią kepaliuką papuoškite česnako laiškais. Kito kepaliuko viršų papuoškite petražolių lapeliais. Švelniai patepkite svogūno, česnako laiškus, porus ir petražoles alyvų aliejumi, kad kepdami jie neperdžiūtų. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti iki jos apimtis padidės apie du kartus (apie 45 minutes).
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros Kepkite 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. (Jei būtina, uždenkite folija paskutines 5 kepimo minutes, kad nesudegtų.) Išimkite iš skardų; atvėsinkite ant vielinių padėklų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kopūstų duonelė
- Ciabatta (itališka duona)
- Bulvių duona su kmynais
- Aguoninis pyragas
- Duoninis biskvitas
- Naminė balta duona
- Naminė duona
- Avietiniai keksiukai
- Sveikuolių duona
- Kepenėlių duona
- Sėlenų duona
- Duona su prieskoniais
- Duona su svogūnais
- Bulka "Pynutė"
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Spelta duona su sėklomis
- Naminis lavašas
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Speltos duona duonkepei
Sodininkų duona
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
4 stiklinės -
Mielės, sausos,
42 gramai -
Pienas,
1 stiklinė -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai -
Parmezano sūris, arba Asiago, tarkuotas,
100 gramų -
Česnakas, laiškai,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
1 vienetas -
Vanduo,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai, laiškai,
50 gramų -
Poras, plonai supjaustytas (tik balta dalis),
1 vienetas - Česnakas, laiškai
-
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite.
2. Vidutiniame inde pakaitinkite maišydami pieną, cukrų, margariną arba sviestą ir druską (50-55 C temperatūra), kol margarinas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį kartu su 2 kiaušiniais. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Po to, plakite didžiausiu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite sūrį, susmulkintus česnako laiškus ir tiek likusių miltų, kiek reikia, kad tešla nebekibtų prie rankų.
3. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad tešla būtų elastinga ir minkykite 6-8 minutes. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį; apverskite, kad tešlos paviršius išsiteptų riebalais. Uždenkite; padėkite šiltai 1 valandai arba kol tešla pakils ir jos apimtis padidės du kartus.
4. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus, suspauskite ją. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite; palikite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais 2 kepimo skardas.
5. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite 25x11,5 cm kvadratą. Sudėkite juos ant paruoštų skardų. Nedideliame inde sumaišykite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite kepaliukus kiaušinio mišiniu. Švelniai įspauskite svogūno laiškus į vieną kepaliuką. Kito kepaliuko viršuje įspausti poro gabaliukus. Trečią kepaliuką papuoškite česnako laiškais. Kito kepaliuko viršų papuoškite petražolių lapeliais. Švelniai patepkite svogūno, česnako laiškus, porus ir petražoles alyvų aliejumi, kad kepdami jie neperdžiūtų. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti iki jos apimtis padidės apie du kartus (apie 45 minutes).
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros Kepkite 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. (Jei būtina, uždenkite folija paskutines 5 kepimo minutes, kad nesudegtų.) Išimkite iš skardų; atvėsinkite ant vielinių padėklų.