
0.5 kilogramo | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
150 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
0.25 litro | pienas |
40 gramų | mielės |
Sviestas ištrinamas iki purumo, suberiamas cukrus, įmušami kiaušiniai ir supilamos piene išleistos mielės. Viskas sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Lenta pabarstoma miltais, pusė tešlos iškočiojama 1 cm storio lakštu ir aptepama kiaušinio baltymu. Ant taip paruošto lakšto paskleidžiama pusė aguonų masės, viršus aptepamas kiaušinio baltymu. Kraštai bei galai plonai užlankstomi ir suvyniojamas vyniotinis. Iš likusios tešlos ir aguonų masės padaromas antras vyniotinis. Abu jie sudedami į alijumi išteptą skardą, atskiriami specialiu popieriumi, kad nesuliptų ir dar pakildinami. Vėliau ištepami sviestu ir kepami orkaitėje apie 40 min.
Įdarui aguonos mirkomos 12 val. vandenyje, nukošiamos, kelias minutes paverdamos, vėl nukošiamos. Vėliau 2 kart permalamos. Į puodą sudedamos aguonos, sviestas, razinos, susmulkinta apelsino žievelė. Masė maišant paverdama. Įmušami kiaušiniai ir cukrus, pamaišoma.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dvisluoksnis obuolių pyragas
-
Vaisinis varškinukas
-
Morkų pyragas puodelyje
-
Žuvies pyragas
-
Velykinė boba
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Rosanos skruzdėlynas
-
Ryžių pyragas su silke
-
Moliūgų ir obuolių apkepas
-
Kriaušių pyragas
-
Pyragas „Sniegas“
-
Varkės pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir obuoliais
-
Pyragas su kumpiu ir agurkais
-
Prancūziškas pyragas
-
Greitas varškės apkepas
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Marmurinis keksas
-
Obuolių pyragas su chalva
-
Šokoladionis keksas
Vyniotinis su aguonomis

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
0.5 kilogramo -
Cukrus,
1 stiklinė -
Sviestas,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
1/4 litro -
Mielės,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 0,5 kg aguonų, 2 kiaušiniai, 200 g cukraus, 100 g sviesto.
Sviestas ištrinamas iki purumo, suberiamas cukrus, įmušami kiaušiniai ir supilamos piene išleistos mielės. Viskas sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Lenta pabarstoma miltais, pusė tešlos iškočiojama 1 cm storio lakštu ir aptepama kiaušinio baltymu. Ant taip paruošto lakšto paskleidžiama pusė aguonų masės, viršus aptepamas kiaušinio baltymu. Kraštai bei galai plonai užlankstomi ir suvyniojamas vyniotinis. Iš likusios tešlos ir aguonų masės padaromas antras vyniotinis. Abu jie sudedami į alijumi išteptą skardą, atskiriami specialiu popieriumi, kad nesuliptų ir dar pakildinami. Vėliau ištepami sviestu ir kepami orkaitėje apie 40 min.
Įdarui aguonos mirkomos 12 val. vandenyje, nukošiamos, kelias minutes paverdamos, vėl nukošiamos. Vėliau 2 kart permalamos. Į puodą sudedamos aguonos, sviestas, razinos, susmulkinta apelsino žievelė. Masė maišant paverdama. Įmušami kiaušiniai ir cukrus, pamaišoma.
Komentarai (8)
-
daina
2010-01-12 22:54
Vyniotinis labai skanus, tik sunkiai pavyko jį suvynioti, kažką blogai dariau. Dukros sakė, kad beveik kaip šimtalapis.