šiek tiek | sviestas (formai patepti) | |
Biskvitui: | ||
1 stiklinė | cukrus | |
1 stiklinė | kvietiniai miltai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
3 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
Įdarui: | ||
820 gramų | konservuotų persikų | |
Kremui: | ||
500 mililitrų | grietinėlės, 35% (atvėsinta) | |
1 stiklinė | cukraus pudra |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldus pyragas
- Aistės jogurto pyragas
- Tiramisu tortukas
- Tortas "Žvaigždė"
- Tortas "Seklyčia"
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Tortas Voratinklis
- Graikų pyragas
- Morkų tortas
- Pyragas "Magdė"
- Morenginis tortas su žemės riešutais
- Gaivus mango tortas
- Kavos tortas su migdolais
- Trijų pienų tortas
- Sūrio tortas
- Sacher tortas Kalėdoms
- Grietinėlės tortas
- Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Šokoladinis tortas
Tortas su konservuotais persikais
- Porcijų skaičius: 10
- Sviestas, formai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Vanilinis cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Konservuoti persikai,
820 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%, atvėsinta,
500 mililitrų -
Cukraus pudra,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų.
Elektriniu plakikliu plakti baltymus mažiausiu greičiu. Kai tik atsiras putos, suberiame 2 šaukštelius vanilinio cukraus, pradedame berti po 1 šaukštą cukraus. Plakti baltymus reikia tol, kol masė gausis labai tiršta ir baltos spalvos. Masė turi laikytis ant plakiklio antgalio.
Dabar pradedame dėti trynius, neskubėdami, po 1 šaukštą ir suplakame. Masė gausis tirštoka.
Prasijoti stiklinę miltų ir įmaišyti į masę šaukštu iš apačios į viršų. Supilti į formą ištepta sviestu.
Kepti biskvitą 25-30 min. iki 190-200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį biskvitą atvėsinti. Perpjauti į 2 dalis. Biskvitus sulaistyti skysčiu nuo konservuotų persikų.
Skiltelėmis supjaustyti persikus.
Atvėsintą grietinėlę išplakti iki standžios masės. Sudėti cukraus pudrą ir 1 šaukštelį vanilinio cukraus. Viską gerai išmaišyti. Kremas paruoštas.
Tortas rinkti atsegamoje tortų formoje. Ant pirmo biskvito išdėlioti pusę persikų ir sudėti pusę kremo. Dedame antrą biskvitą ir viską apdengiame likusiu kremu (viršų ir šonus). Šiek tiek kremo palikti papuošimui.
Dekoruojame savo nuožiūra. Tortą dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms susistovėti.
Skanaus!
Komentarai (1)
-
Monika
2019-07-09 16:09
Labai gražiai atrodo, ir paskaičius lengvas receptas, leksiu pirkti produktus ir bandyti kepti