Pagrindui: | ||
200 gramų | šokoladinių sausainių | |
50 gramų | sviestas | |
4 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% | |
Kremui: | ||
400 gramų | moliūgo tyrės | |
250 gramų | mascarpone sūris (arba rikota) | |
200 gramų | grietinėlės, 35% | |
100 gramų | cukraus pudra | |
80 mililitrų | vanduo (šaltas) | |
1 vienetas | apelsinų | |
20 gramų | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Tortas meilės dienai
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Lietinių tortas
- Tortas su varškės kremu
- Medaus tortas
- Tortas "Žvaigždė"
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Sūrio desertas
- Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
- Vaflių tortas su šokoladu
- Šaltas tortukas
- Kalėdinis tortas
- Tortas "Greitukas"
- Kopūstų tortas
- Vaflių tortas "Greitukas"
- Tortas “Snickers”
- Grietinėlės tortas
Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Šokoladiniai sausainiai,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Grietinėlė, 35%,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Moliūgo tyrė,
400 gramų -
Mascarpone sūris, arba rikota,
250 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Vanduo, šaltas,
80 mililitrų -
Apelsinai,
1 vienetas -
Želatina,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
22 cm. apvaliai formai.
Gaminame moliūgo tyrę. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. Aš pjaustau maždaug 3 - 4 cm. kubeliais ir kepu apie 20 minučių.
Iškepusį moliūgą sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti.
Gaminame torto pagrindą. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę, gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.
Gaminame kremą. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Moliūgo tyrę, maskarponę ir 50 gr. cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės. Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis. Išmaišome.
Želatiną ištirpiname (tik neužviriname), atvėsiname ir įmaišome į kremą. Galiausiai įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote, kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu.
Pilame kremą ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus!
Komentarai