
6 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
1 vienetas | citrinos | |
Tešlai: | ||
6 vienetai | miltai | |
6 vienetai | kiaušiniai | |
1 žiupsnelis | druska | |
šiek tiek | cukrus | |
Įdarui: | ||
400 gramų | varškė | |
200 gramų | sviestas | |
180 gramų | kondensuotas pienas | |
150 gramų | aviečių uogienės | |
1 valgomasis šaukštas | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas „Sniegas“
-
Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
-
Pascha
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Varškės ir šokolado tortas
-
Sezamo gardumynas
-
Želė tortas
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
-
Tortas su braškėmis
-
Medaus tortas
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
“Oreo” sausainių tortas
-
Gaivus tortas su vyšniomis
-
Torteliai su uogomis
-
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
-
Imbierinis tortas Kalėdoms
-
Vasariškas tortas
-
Tortas mažyliams
-
Vaflių tortas su šokoladu
Vyniotinis su margu įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukraus pudra,
6 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kondensuotas pienas,
180 gramų -
aviečių uogienė,
150 gramų -
Želatina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą.
Dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 14 minučių. Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą. Biskvitą apipurkšti citrinos sultimis, kai pravesta.
Paruošti varškės kremą: sumaišyti sviestą su sutirštintu pienu ir varške. Aviečių džemą sutrinti ir sumaišyti su tirpinta želatina, atvėsinti. Biskvitą ištepti varškės kremu, protarpiais dėti aviečių. Suvynioti ir palaikyti šaltai per naktį. Dar galima papuošti citrinos ir cukraus pudros glaistu.