Mano Napaleonas
AUTORIUS:
Svetlana
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų sviestas
1 stiklinė pienas
6 vienetai kiaušiniai
400 gramų sviestas
2 stiklinės cukrus
8 valgomieji šaukštai miltai
2 vienetai kiaušiniai
1 litras pienas
2 valgomieji šaukštai romas
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą. 2 val. ją laikome šaltai.
Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą. 3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems. Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje.
2.
Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus.
Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą.
Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus.
Tortą apibarstome trupiniais.


Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Mano Napaleonas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą. 2 val. ją laikome šaltai.
    Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą. 3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems. Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje.

  2. Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus.
    Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą.
    Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus.
    Tortą apibarstome trupiniais.


    Skanaus

Receptą atsiuntė Svetlana
Reklama:

Komentarai (2)


  • xxl 2015-01-15 21:42

    Neeee nebutinas ka tu nesuprantiiii jai vaikai valgys tai kaip gali buti su ROMU


  • kristina 2014-11-02 11:27

    Ar butinas romas?


Daugiau receptų