5 vienetai | kiaušiniai |
230 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile |
65 gramai | aliejaus |
230 gramų | miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
450 mililitrų | grietinėlės, 35% |
2 pakeliai | standiklio |
200 gramų | sviestas |
1 skardinė | kondensuotas pienas |
50 gramų | kokoso drožlės |
1 vienetas | citrinos ((sultys)) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Migdolinis vyšnių tortas
- Saldus pyragas
- Graikų pyragas
- Nekeptas varškės tortas
- Medaus tortukas
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
- Pyragas-tortas
- Sezamo gardumynas
- Tortas su konservuotais persikais
- Tortas "Su meile..."
- Nekeptas varškės tortas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Gaivus tortukas
- Tortas "BRAŠKĖ"
- Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
- Kalėdinis tortas
- Tortukas "Gaiva"
- Varškės tortas
Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
230 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
65 gramai -
Miltai,
230 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Grietinėlė, 35%,
450 mililitrų -
Standiklis,
2 pakeliai -
Sviestas,
200 gramų -
Kondensuotas pienas,
1 skardinė -
Kokoso drožlės,
50 gramų -
Citrinos, (sultys),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepame biskvita : Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 5 min., kol masė pabals ir patrigubės. Nenustojant plakti plona srovele supilkite aliejų ir dar paplakite 1 min. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir su lopetėle ar šaukštu atsargiai išmaišykite (mikseriu neplakite). Tešlą padalinkite į 4 dubenėlius po lygiai ir po vieną dalį tešlos pilkite į aliejumi suteptą kepimo popieriumi išklotą torto formą. Biskvitą kepti galite ir nepadalinę tešlos, o iš karto supylę visą tešlą, bet man lengviau ir patogiau buvo kepti atskirai, nes labai sunku paskui biskvitą lygiai perpjauti į keturias dalis.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190 °C temp. apie 8 – 10 min. Atvėsinkite biskvitus.
Kremui išplakite grietinėlę su standikliu ir padėkite į šaldytuvą. Žiūrėkite, neperplakite grietinėlės, nes kitaip gausite sviestą, o ne standžiai išplaktą grietinėlę.
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakite su kondensuotu pienu, suberkite kokoso drožles, dar paplakite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Po to į sviesto masę sudėkite grietinėlę ir suplakite abi mases.
Biskvitų sulaistymui imkite 150 – 200 ml vandens, išspauskite 1 citrinos sultis, įberkite 0.5 a. š. cukraus.
Suliekite biskvitą, tepkite kremą, dėkite kitą biskvitą, vėl suliekite, vėl kremą ir taip sutepsite visą tortą. Puoškite savo nuožiūra. Aš visą tortą apibarsčiau kokoso drožlėmis. Padėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai.
Komentarai (2)
-
Juste
2014-12-13 15:20
Skanumelis