Biskvitui: | ||
5 vienetai | kiaušinių baltymais | |
1 stiklinė | cukrus | |
0.7 stiklinės | žemės riešutai (smulkintų, bet nesumalti iki miltų!) | |
0.3 arbatinio šaukštelio | citrinos rūgštis | |
Kremui: | ||
350 gramų | juodojo šokolado | |
1.5 stiklinės | grietinėlės, 35% | |
1 stiklinė | žemės riešutai (smulkintų, bet nesumalti iki miltų!) | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Graikų pyragas
- Tortas Voratinklis
- Tortas su karamele
- Angliškas tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Medaus tortas
- Gaivus vyšninis želė tortas
- Dietiškas torčiukas
- Mandarininis-kokosinis tortas
- Pyragas su varškės įdaru
- Tortas "Su meile..."
- Tortas "kriaušė"
- Tortas su braškėmis
- Tortas Napoleonas
- Arbūzų tortas
- Pyragas-tortas
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Gardus tortas
Morenginis tortas su žemės riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušinių baltymai,
5 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Žemės riešutai, smulkintų, bet nesumalti iki miltų!,
7/10 stiklinės -
Citrinos rūgštis,
1/3 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
350 gramų -
Grietinėlė, 35%,
1.5 stiklinės -
Žemės riešutai, smulkintų, bet nesumalti iki miltų!,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame morenginius biskvitus: baltymus plakame, kol suputos.
Suberiame citrinos rūgštį, po 2 šaukštus beriame cukrų ir plakame toliau. Kitus 2 šaukštus beriame tik tada, kai prieš tai suberti jau išsiplakė (patikriname patrynę šiek tiek baltymų tarp pirštų - jei nesijaučia kristalų, galime berti cukrų vėl). Ir taip išplakame visą cukrų. Sudedame riešutus ir atsargiai išmaišome.
Ant kepimo popieriaus nusipiešiame 4 stačiakampius 13 x 25 cm. (čia galite keisti ilgį, plotį pagal savo norimą formą).
Ant jų tolygiai užtepame baltymus. Jei biskvitai netelpa ant vienos skardos, geriau kepkite juos per 2 kartus, nestatykite skardų viena po kita, nes apatiniai lakštai gali neiškepti.
Kepame 120C orkaitėje apie 1,5-2 h. - kol biskvitai švelniai paruduoja. Man kepė apie 1,5 h. Atvėsiname ir nuimame popierių. Jei biskvitas jau iškepęs - popierius turi lengvai nusiimti.
Ruošiame kremą: šokoladą ištirpiname ant vandens garų vonelės. Mano buvo labai tirštas, tad tirpindama įpyliau apie 5 v.š vandens. 50 gr. pasiliekame torto papuošimui.
Šiek tiek jį atvėsiname ir aptepame juo lakštus iš vienos pusės (labai patogu tepti kulinariniu teptuku). Dedame juos į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Tuomet 3 lakštus aptepame šokoladu iš kitos pusės. Vėl juos sustingdome. 4-tojo vieną pusę paliekame neapteptą - tai bus apatinis torto lakštas.
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Dedame į lėkštę 4-ajį biskvitą - neapteptoji pusė turi būti torto apačia. Tepame dalį grietinėlės, vėl dedame biskvitą ir t.t. Pasiliekame grietinėlės torto aptepimui.
Apteptą tortą apibarstome riešutais ir aplaistome tirpintu šokoladu (aš naudojau kulinarinį maišelį). Skanaus!
Komentarai (3)
-
rokad
2016-08-30 16:36
Labai gerai gavosi labai skanus