| 1 kilogramas | braškės |
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| 120 gramų | cukrus |
| šiek tiek | vanilinis cukrus |
| 100 gramų | kvietiniai miltai |
| 1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 700 gramų | grietinė (40% riebumo) |
| 100 gramų | cukraus pudra |
| 2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200°C temp. apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sezamo gardumynas
-
Gaivus varškės tortelaitis
-
Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
-
Tortas su šokoladu
-
Arbūzų tortas
-
Tortas su uogienės padažu
-
Želė tortas
-
Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
-
Gaivus mango tortas
-
Varškės ir šokolado tortas
-
Trupiniai grietinėlėje
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Medaus tortukas
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Aistės jogurto pyragas
-
Tortas “Snickers”
-
Sausainių ir varškės tortas
-
Lietinių tortas
-
Tortas su varškės kremu
-
Vyšnių tortas
Braškių tortas
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Braškės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
120 gramų - Vanilinis cukrus
-
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė, 40% riebumo,
700 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Biskvitas:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200°C temp. apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.Kremas:
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.Sluoksniavimas:
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
Komentarai (3)
-
mmm
2014-07-09 15:45
Kaip dabar noreciau :)
-
JURATE
2014-07-09 14:31
Gardumėlis... :)
