12 vienetų | bulvių (virtos) |
3 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | grietinė |
2 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
500 gramų | mėsa (malta) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašiniukų, kepenų ar varškės, grybų ir kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminiai bulvių traškučiai
- Švilpikai
- Keptos bulvės su žolelių aliejumi
- Orkaitėje keptos bulvės
- Įdarytos bulvės su vištienos faršu
- Norvegiški bulviniai blynai
- Kugelis kaimiškai
- Apkepas „La Graikija“
- Dešros tarta
- Baltarusiški bulviniai
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
- Bulvių suflė
- Bulvių košė su vištiena
- Bulviniai blynukai
- Bulvių apkepas su šparagais
- Kava su brendžiu ir muskatu
- Skanu ir greita
- Žemaičių blynai su grybų padažu
- Sicilietiškas bulvių pyragas
Cepelinai su mėsa
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės, virtos,
12 vienetų -
Bulvės, virtos,
3 vienetai - Druska
- Grietinė
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Mėsa, malta,
500 gramų - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašiniukų, kepenų ar varškės, grybų ir kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.
Komentarai (123)
-
Sandra
2019-11-07 12:35
Negražūs, gal ir skanūs, bet ne parodymui.
-
Cep
2018-02-17 15:46
Priklauso spalva nuo bulviu dar. Viskas ten grazei atrodo.
-
manoLMas
2017-04-23 19:32
Baisus net apetitas dingo..
-
Aš
2016-04-10 21:56
Gaila į tuos cepelinus žiūrėti.Tikrai nekaip atrodo.Nenoriu nieko įžeisti,bet jei jau norisi paviešint savo darbą,tai ir gamint reikia kaip priklauso.Nėra net formos cepelinų...
-
Arunas
2015-11-23 13:54
Pajuode del to, kad nebuvo deta vitamino c i tarkius. Bet man asmeniskai jokio skirtumo, skaniai ir sitie atrodo, net labai
-
llk
2015-11-19 14:19
a jum gal nedaina kad bulves gali bet kokios buti
-
cepakas
2015-07-21 18:48
nu bet ir baisus tie cepakai. tep lep "caculiai"
-
Www
2015-06-26 14:28
Ziaurus cipelinai,cia gal pirma karta gamino
-
xxx
2015-05-15 18:55
reik vitamino C deti i tarke niekad nepajuoduos ir sviesus gausis cepelinai o tokiems paziurejus tikrai noro valgyti nesinori
-
sw
2015-01-08 08:24
kokie pajuode net nesinori valgyt fu.....