5 vienetai | bulvių |
300 gramų | jautienos faršas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | svogūnai |
3 vienetai | pomidorai |
50 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių plokštainis su grybais
- Bulvių ir krabų lazdelių suktinukai
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Keptos česnakinės bulvės
- Bulviniai blynai su sūriu
- Bulviniai blynai su mėsa
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Bulviniai bokšteliai
- Bulvinė pica su dešrelėm
- Tarkuotų bulvių apkepas
- Blynai su razinom ir migdolais
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Šviežios bulvės su grietinės padažu
- Norvegiški bulviniai blynai
- Sicilietiškas bulvių pyragas
- Bulviniai blynai su grybais
- Rudens blynai
- Baltarusiškas bulvių apkepas
- Itališkai pagamintos bulvės
Musak
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
5 vienetai -
Jautienos faršas,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Pomidorai,
3 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustos bulvės supjaustomos stambiais griežinėliais ir iš vienos pusės pakepinamos įkaitintame aliejuje. Atskirai pakepinami susmulkinti svogūnai ir faršas, sudedami skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Trečdalis pakepintų bulvių sudedama į gilią keptuvę, išteptą sviestu, ant bulvių — mėsa su svogūnais, po to bulvės ir vėl mėsa, uždengiama bulvėmis, užpilama tirpintu sviestu ir trupučiu vandens. Kepama orkaitėje 30 min. Po to užpilama kiaušiniu, išplaktu su pienu, pasūdoma ir kepama, kol pagels.
Valgoma su salotomis arba raugintais kopūstais.
Komentarai (21)
-
Birute
2015-09-09 16:42
Mano variantas yra Graikiskas
-
eli
2015-09-09 15:09
Cia moussaka is bosnijos. Ta su baklazanais yra turkiska
-
Birute
2015-09-09 15:05
Besameli graikijo ruosiamas: alyvuogiu aliejus,sumaisyti puode su miltais, tada kai paruduoja ciut pilamae piena ir gaunam besamelio padaza, galima tarkuotu suriu pagardinti padaza. tada pilame and visos moussakos ir saunam i orkaite. Kai besamelis paruduoja-paruosta! truputi atvesinti ir patiekiant pabarstyti permezano suriu! καλή όρεξη!
-
Birute
2015-09-09 15:02
Supjaustytos bulves grezineliais,nestambiais,apkepinti aliejuj kelias sekundes. Baklazanas apkapintas aliejuj irgi, isilgais grezineliais(ne stambiais!). Farsas: pakepinti, svoguniuku,cesnakiuko,pipirai,druska,raudonelis. Pomodoru pastos dedi ir keletas pomidoru supjaustytu kubeliais ir suberti,viska troskinti apie pora valandu. Kai viskas paruosta sluoksniuoji:bulvem iskloji skarda,baklazano sluoksnis,farso sluoksnis... ir taip iki paskutinio farso sluoksnio. Ant virsaus pilamas besamelis.
-
Nesvarbu
2015-07-01 13:22
Koks skirtumas tas pavadinimas! Sarbu kad labai skanu:P
-
zana
2015-06-06 14:54
Pritariu, cia ne moussaka
-
vytautas
2015-03-28 20:34
labai panasus /bulves karaliskai/
-
renata
2015-03-02 12:42
Skanu
-
nu
2015-01-26 14:24
vienu zodziu kaskaip nori tas taip ir daro....tobulumui ribu nera
-
Rasa
2014-10-20 15:13
tai gal kuri parasytu tikslesni ir tikraji recepta?Aciu