Bulvinukai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
| 1 kilogramas | bulvių |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
| šiek tiek | druska |
| 1 stiklinė | manų košės |
| šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
300 g bulvių išsivirti su lupena. Likusias bulves nuskusti ir sutarkuoti su tarkavimo mašina. Per marlę nukošti visą gautą skystį. Kai skystis nusistovi, jį nupilti, o ant dugno likusį krakmolą sudėti į bulvių masę.
2.
Į sutarkuotų bulvių masę dedame išvirtas, nuluptas ir per mėsmalę sumaltas virtas bulves, taip pat išvirtą manų košę (ji turi būti ypač kietai išvirta), mušame kiaušinį, įdedame krakmolo, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Formuojame rutuliukus ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Virti apie 20 minučių.
3.
Patiekti su grietine, sviestu, kepintais svogūnais ar spirgučiais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kugelis kaimiškai
-
Keptos armonikos
-
Čanachai su čiobreliais
-
Žemaičių blynai su grybų padažu
-
Pikantiškos bulvės
-
Bulviniai vėdarai
-
Bulvių plokštainis
-
Skanu ir greita
-
Bulviniai grybų sklindžiai
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
-
Keptos bulvės su cukinija
-
Bulvių plokštainis su grybais
-
Dešros tarta
-
Žemaičių blynai su spirgučiais
-
Raganos kepsniukas
-
Bulvių košė su "lepeškom"
-
Virtos bulvės su sviestu
-
Bulvių armonikos
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Bulvių ir krabų lazdelių suktinukai
Bulvinukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Manų košė,
1 stiklinė - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
300 g bulvių išsivirti su lupena. Likusias bulves nuskusti ir sutarkuoti su tarkavimo mašina. Per marlę nukošti visą gautą skystį. Kai skystis nusistovi, jį nupilti, o ant dugno likusį krakmolą sudėti į bulvių masę.
Į sutarkuotų bulvių masę dedame išvirtas, nuluptas ir per mėsmalę sumaltas virtas bulves, taip pat išvirtą manų košę (ji turi būti ypač kietai išvirta), mušame kiaušinį, įdedame krakmolo, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Formuojame rutuliukus ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Virti apie 20 minučių.
Patiekti su grietine, sviestu, kepintais svogūnais ar spirgučiais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
