Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Kepta jautiena su kriaušėmis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | jautiena |
1 stiklinė | svarainiai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
5 vienetai | kriaušės |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Čanachai su čiobreliais
-
Medžiotojų šašlykai
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Kotletai lenkiškai
-
Vasaros šašlykiukas
-
Ranka
-
Vikšrų vakarienė
-
Jautienos kukuliai
-
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
-
Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
-
Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
-
Kepsneliai su slyvomis
-
Triušienos kukuliai
-
Kepenys japoniškai
-
Kiauliena su imbieru
-
Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
-
Skanus šašlykiukas
-
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
-
Mėsa su grybų padažu prancuziškai
Kepta jautiena su kriaušėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
1 kilogramas -
Svarainiai, sultys,
1 stiklinė -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Kriaušės,
5 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jautiena užpilama marinatu (1 litrui vandens — 3 šaukštai 9% acto), laikoma 2—3 valandas.
Išmirkyta mėsa iš visų pusių išmušama, padaroma 12—15 dūrių. Kriaušės nulupamos, supjaustomos skiltelėmis ir susmaigstomos į mėsą. Taip paruošta mėsa dedama į keptuvę, užpilama lydytu sviestu, užbarstoma džiūvėsėliais, kepama karštoje orkaitėje. Kai truputį paraus, supilamos svarainių sultys, pabarstoma druska, maltais pipirais arba kalendra, įpilama 1 stiklinė karšto vandens. Nuolat palaistoma sunka, kurioje kepa. Kai įdūrus peilį, išeis balta sunka, keptuvė uždengiama ir troškinama nuolat palaistant.
Valgoma užpylus padažu, kuriame kepė, ir virtomis bulvėmis ar marinuotais obuoliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...