
Stirnos nugarinė
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | stirniena (nugarinė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
150 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.5 vieneto | citrinos |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
0.5 stiklinės | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos muštinis
-
Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
-
Medžiotojų šašlykai
-
Kibinai "Su meile"
-
Čenachai
-
Giminės kotletai ant laužo
-
Kiniškos šventės namuose
-
Pikantikškas kiaulienos kepsnys vyno padaže
-
Keptų kepenų gaminimas
-
Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
-
Iškylos dešrelės
-
Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Ėrienos šašlykas
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Troškinta jautiena su paprika
-
Jautienos vyniotiniai
-
Guliašiukas
-
Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
-
Karbonadai iš faršo
Stirnos nugarinė
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena, nugarinė,
1 kilogramas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
150 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...