0.25 arbatinio šaukštelio | imbieras (maltas) |
500 gramų | kiauliena |
1 stiklinė | jogurtas |
3 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | burokėliai |
0.5 stiklinės | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kalendra |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
0.3 arbatinio šaukštelio | imbieras (maltas) |
0.3 arbatinio šaukštelio | cinamonas (maltas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
3 vienetai | gvazdikėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bačkonių suktinukas
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Kiauliena su imbieru
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Kiaulienos karis
- Virtiniai su mėsa
- Aštrus guliašas
- Keptas paršelis
- Netikras zuikis
- Keptas, įdarytas paršelis
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Mėsos kukuliai su padažu
- Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
- Jautienos cimesas
- Įdaryta kepta kiauliena
- Veršienos maltiniai
- Pikantiškoji kiauliena
- Karbonadai iš faršo
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Gardūs veršienos karbonadai
Indiškai kepta kiauliena
- Paruošimo laikas:
-
Imbieras, maltas,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kiauliena,
500 gramų -
Jogurtas,
1 stiklinė -
Svogūnai,
3 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Burokėliai,
1 vienetas -
Sviestas,
0.5 stiklinės -
Kalendra,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Imbieras, maltas,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas, maltas,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Gvazdikėliai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš jogurto, imbiero ir druskos paruošiamas marinatas, kuriame keletą valandų palaikoma 2—3 cm dydžio kubeliais supjaustyta mėsa. Ištirpinama pusė sviesto ir sudedama marinuota mėsa, suberiama smulkiai supjaustytas svogūnas, kalendra, įpilama pusė stiklinės vandens ir viskas troškinama ant mažos ugnies, kol nugaruoja dalis skysčio. Po to sudedama, druska, cinamonas, gvazdikėliai. Puodas keletą kartų gerai sukrečiamas ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Kiaušiniai kietai išverdami ir nulupami. Svogūnas 15 min. pavirinamas ir supjaustomas plonais griežinėliais. Burokėlis nulupamas, supjaustomas plonais griežinėliais ir taip pat 15 min. pavirinamas. Mėsos ir kiaušinio kubeliai, svogūno ir burokėlio griežinėliai pakaitomis susmaigstomi ant iešmo ir apibarstomi geltonojo imbiero milteliais. Mėsa iš visų pusių apkepinama likusiuose riebaluose (ją galima patroškinti ir aliejuje). Patiekiama su baltos duonos riekėmis arba biria ryžių koše.
Komentarai (10)
-
Komentatorius
2016-02-26 15:15
Komentarai laaaaabai seni ir ne i tema, tik gal pries kita karta ka rasydami is savo ziniu lobyno pasidomekit tos salies kultura ir religija. Vieni indai yra musulmonai, todel jie nevalgys kiaulienos, didele dalis priklauso kitoms religinems grupems, kurie yra vegetarai. O kita dalis, kad ir kokiai religijai priklausytu kerta mesyte.
-
kipsaz
2010-05-29 17:14
as, tu labai klysti del kiausinio ir svogunu. as esu dirbes su indais virejais restorane, ir patikek, pas juos i beveik visus patiekalus eina svogunai, indai jokiu budu nevalgo kiaulienos.jiem tai butu didele nuodeme, jie valgo tik vistiena, aviena, ir juros gerybes. bet ir ta aviena su vista turi but ne bet kokia, o sventai nuzudyta. ju kalba butu tas zodis halal.
-
as
2010-04-21 10:27
Nu kiek esu susidurus su indais tai indai nevalgo mesos jokios, pagal ju religija nevalgo jie ir svoguno, kiausinio taip pat nevartoja nes is jo issirita visciukas.
-
Rita
2010-03-10 18:02
:-x Nu ka jau jus snekat? Valgo musulmonai mesa taip pat tik ne kiauliena.Kiauliena jiems TABU! :fuu:
-
viki
2010-01-14 21:13
indai valgo o musulmonai ne( musulmonams tai musvina mesa) :-)
-
jurgita
2009-07-16 17:54
kazkaip galvojau, kad indai nevalgo mesos.... ;-) jau nekalbant apie kiauliena...jiems kiaule - purvinas maistas :-p