Mėsą supjaustyti 2 cm storio kubeliais. Mėsą pakaitomis su šoninės riekelėmis suverti ant iešmų.
Aliejų sumaišyti su pipirais ir šiuo mišiniu įtrinti mėsą ir palikti ją kambario temperatūroje.
Mėsą kepti ant grotelių (7 cm virš įkaitusių žarijų). Iešmus dažnai sukioti, kad mėsos gabaliukai vienodai apskrustų. Šašlykus galima kepti ir elektrinėje kepimo krosnelėje. Iškepusi mėsa turi būti sultinga, o jos vidus - šiek tiek rausvas.
Iškepusius šašlykus pasūdyti ir patiekti.

Šašlykai gurmanams
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
200 gramų | veršiena (kepenėlės) |
200 gramų | jautiena (filė) |
200 gramų | veršiena (kepenėlės) |
200 gramų | kiauliena (filė) |
100 gramų | kiaulienos šoninė |
0.5 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykai
-
Jautienos cimesas
-
Kiaulienos faršo kukuliukai įdaryti sūriu
-
Naminiai kotletukai
-
Netikras zuikis tešloje
-
Mėsos apkepas
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
-
Kiauliena su keptais pomidorais
-
Jautienos vyniotiniai
-
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
-
Vištienos vyniotinis su medžiotojų dešrelėmis
-
Mėsos troškinys laivelyje
-
Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
-
Kiškio kepsnys
-
Keptas kumpis
-
Kotletai
-
Įdarytas faršo zuikis
-
Šašlykai su pikantišku majonezu
-
Basturma
Šašlykai gurmanams
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, kepenėlės,
200 gramų -
Jautiena, filė,
200 gramų -
Veršiena, kepenėlės,
200 gramų -
Kiauliena, filė,
200 gramų -
Kiaulienos šoninė,
100 gramų -
Kvapieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustyti 2 cm storio kubeliais. Mėsą pakaitomis su šoninės riekelėmis suverti ant iešmų.
Aliejų sumaišyti su pipirais ir šiuo mišiniu įtrinti mėsą ir palikti ją kambario temperatūroje.
Mėsą kepti ant grotelių (7 cm virš įkaitusių žarijų). Iešmus dažnai sukioti, kad mėsos gabaliukai vienodai apskrustų. Šašlykus galima kepti ir elektrinėje kepimo krosnelėje. Iškepusi mėsa turi būti sultinga, o jos vidus - šiek tiek rausvas.
Iškepusius šašlykus pasūdyti ir patiekti.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...