6 vienetai | lavašas (dideli) |
800 gramų | avienos (gali būti veršiena) |
300 gramų | kopūstai |
2 vienetai | agurkų |
3 vienetai | pomidorai |
250 gramų | agurkų (marinuoti) |
200 gramų | majonezas (su krapais) |
200 gramų | majonezas (su krapais) |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios (padažas) |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
6 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | prieskoniai (salotoms) |
šiek tiek | prieskoniai (salotoms) |
šiek tiek | druska |
Gaminame česnakinį padažą į indą sudedame majonezą, smulkintas česnako skilteles, garstyčias ir viską gerai sumaišome. Susmulkiname česnakus į masę įberiame salotų prieskonių, įdedame keletą juostelių marinuotų agurkėlių ir porą šaukštų grietinės. Vėl viską išmaišome.
Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus agurkėlius ir keptą mėsytę. Viską sukame į ruletą, vieną galą stipriai užspaudžiame ir įvyniojame į kepimo popierių. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 sek.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Italijos kukuliai
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Balandėliai pagal Vidą
- Holishki (balandėliai)
- Šašlykai su granatų sulčių padažu
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Aštroki šašlykai
- Keptas kiškis
- Kopūstainiai su mėsa
- Aštrus šašlykas
- Kotletukai su sūriu
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Egzotiškas karbonadas
- Rostbifas
- Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Mėsos apkepas
- Įdarytas netikras zuikis
- Šašlykai alaus marinate
Turkiškas kebabas
- Paruošimo laikas:
-
Lavašas, dideli,
6 vienetai -
Aviena, gali būti veršiena,
800 gramų -
Kopūstai,
300 gramų -
Agurkai,
2 vienetai -
Pomidorai,
3 vienetai -
Agurkai, marinuoti,
250 gramų -
Majonezas, su krapais,
200 gramų -
Majonezas, su krapais,
200 gramų -
Garstyčios, padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
6 skiltelės - Prieskoniai, salotoms
- Prieskoniai, salotoms
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą marinuojame su druska ir turkiškais prieskoniais apie valandą. Mėsą kepame orkaitėje apie 20 min. Kopūstą supjaustome smulkiais šiaudeliais, pomidorą ir agurką smulkiais gabaliukais. Į daržoves įdėti majonezo su krapais, viską gerai išmaišome, pagardiname salotų prieskoniais. Marinuotus agurkėlius supjaustome plonomis juostelėmis.
Gaminame česnakinį padažą į indą sudedame majonezą, smulkintas česnako skilteles, garstyčias ir viską gerai sumaišome. Susmulkiname česnakus į masę įberiame salotų prieskonių, įdedame keletą juostelių marinuotų agurkėlių ir porą šaukštų grietinės. Vėl viską išmaišome.
Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus agurkėlius ir keptą mėsytę. Viską sukame į ruletą, vieną galą stipriai užspaudžiame ir įvyniojame į kepimo popierių. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 sek.
Komentarai (4)
-
gintare
2015-07-28 16:53
Kaip skanu
-
gurmane
2012-09-08 12:54
ne kepa o tik pasyla jis jau ten,bet geriau suvyniota i folyja grilineje arba vaflineje sildyti apskrunda skaniai :super:
-
gyujkok
2012-08-07 13:19
%-) %-) %-)