
500 gramų | avienos (minkšta) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
šiek tiek | aliejaus |
200 gramų | pomidorai |
200 gramų | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kelmas
-
Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
-
Kepsnys Verseka
-
Skanus šašlykiukas
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Kukuliukai "a lia Italia"
-
Kiaulienos karka
-
Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
-
Stirnienos kumpis
-
Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
-
Apkepta virta karka
-
Mėsinis riestainis su kiaušiniu
-
Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
-
Koldūnai su mėsa
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Įdaryti makaronai
-
Jautiena gurmanams
-
Vasaros šašlykas
-
Sibiro koldūnai
-
Bulvytės su dešrelėmis
Kaukazo šašlykai

- Paruošimo laikas:
-
Aviena, minkšta,
500 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, laiškai
-
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai - Aliejus
-
Pomidorai,
200 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
200 gramų - Petražolės
- Svogūnai, laiškai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aviena supjaustoma 2 cm ilgio ir 1 cm storio gabaliukais, truputį pamušama ir šiek tiek palaikoma iš aliejaus, svogūnų, pipirų, druskos ir sukapotų česnakų paruoštame marinate. Po to ji sumaustoma ant iešmų pakaitomis su svogūnų, pomidorų ir lašiniukų griežinėliais. Kepama ant medžio žarijų arba tiesiog keptuvėje aliejuje ar margarine. Šašlykai paduodami su ryžių koše arba svogūnų laiškais ir apibarstomi petražolių lapeliais.
Komentarai (6)
-
Arvydas Z
2012-11-06 19:36
Visiška nesąmonė!!! Kaukazo šašlykas ir kiauliena yra toks pat absurdiškas derinys kaip "amerikoniškas automobilis" (arba "amerikoniškas" arba 'automobilis'), "amerikoniškas alus" (arba "amerikoniškas" arba "alus"), "truputį nėščia moteris" ir t.t.
Taip pat aviena šašlykui nemušama ir nekepama su pomidorais ir kt daržovėm. Daržovės ir mėsa turi skirtinga terminio apdorojimo laiką, todėl negali būti kepama kartu.
Reikėtų nors kiek išmanyti kulinarijoje ir ypač nacionalinėse virtuvėse, o ne juokinti svietą (ir patiems apsijuokti) demonstruojant tokį neraštingumą.