500 gramų | avienos (minkšta) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
šiek tiek | aliejaus |
200 gramų | pomidorai |
200 gramų | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | svogūnai (laiškai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kotletai su daržovių įdaru
- Įdaryti piepagrybiai
- Klasikinis kiaulienos šašlykas
- Vyniotinis Kubilas
- Kiaulienos šašlykas majoneze
- Gardūs veršienos karbonadai
- Kiaulienos kotletai
- Šašlykai iškylai
- Keptos veršienos šlaunelės
- Iškylos dešrelės
- Kepta marinuota veršiena
- Dzūkiški kukulaičiai
- Jautiena kiniškai
- Kotletukai
- Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
- Spanguolinis šašlykas
- Įdaryti makaronai
- Jautienos čenakai
- Jautienos filė kepsnio gaminimas
- Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
Kaukazo šašlykai
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, minkšta,
500 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, laiškai
-
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai - Aliejus
-
Pomidorai,
200 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
200 gramų - Petražolės
- Svogūnai, laiškai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aviena supjaustoma 2 cm ilgio ir 1 cm storio gabaliukais, truputį pamušama ir šiek tiek palaikoma iš aliejaus, svogūnų, pipirų, druskos ir sukapotų česnakų paruoštame marinate. Po to ji sumaustoma ant iešmų pakaitomis su svogūnų, pomidorų ir lašiniukų griežinėliais. Kepama ant medžio žarijų arba tiesiog keptuvėje aliejuje ar margarine. Šašlykai paduodami su ryžių koše arba svogūnų laiškais ir apibarstomi petražolių lapeliais.
Komentarai (6)
-
Arvydas Z
2012-11-06 19:36
Visiška nesąmonė!!! Kaukazo šašlykas ir kiauliena yra toks pat absurdiškas derinys kaip "amerikoniškas automobilis" (arba "amerikoniškas" arba 'automobilis'), "amerikoniškas alus" (arba "amerikoniškas" arba "alus"), "truputį nėščia moteris" ir t.t.
Taip pat aviena šašlykui nemušama ir nekepama su pomidorais ir kt daržovėm. Daržovės ir mėsa turi skirtinga terminio apdorojimo laiką, todėl negali būti kepama kartu.
Reikėtų nors kiek išmanyti kulinarijoje ir ypač nacionalinėse virtuvėse, o ne juokinti svietą (ir patiems apsijuokti) demonstruojant tokį neraštingumą.